Arctic Monkeys har startet med oppfølgingeren til AM fra 2013. Bassist Nick O'Malley avslørte dette i et nytt intervju med motorsykkelbladet For the Ride, og avslørte at bandet begynte å spille inn albumet tidligere denne måneden.

Han sa også at de kommer til å slippe albumet en gang i 2018. "Hvis det ikke er [ute da], har vi problemer," sa O'Malley.

Alex Turner var opptatt i fjor med Last Shadow Puppets, som ga ut sitt nye album Everything You've Come to Expect og bl.a. spilte på Øyafestivalen.

Arctic Monkeys og AM toppet Musikknyheter.no sin liste over de beste internasjonale albumene fra 2013.

-AM er for mange en svært etterlengtet plate, og Arctic Monkeys innfrir forventningene som har vært skyhøye. Det har vært diskutert i forkant av neste sommers festivaler om Arctic Monkeys er headliner-materiale, og med dette albumet har guttene langt på vei feiet all tvil av banen. Dette er et album som vil ha lang levetid, og som vil kunne dytte bandet opp som et av de store seriøse og respekterte rockebandene, ikke bare her i Europa, men også i resten av verden, skrev vår anmelder Alyssa Nilsen om årets album.