Foto: Morten Andersen

Paradise er Sivert Høyem, Rob McVey, Simone Butler og Rob Ellis.

It will be loud!, proklamerte Sivert Høyem på Twitter, da han offentliggjorde starten på nye bandet Paradise.

Et tilfeldig møte mellom Høyem og Rob McVey (Marianne Faithful band) i Oslo ga umiddelbar musikalsk mersmak, da de deler samme lidenskap og kjærlighet til den organiske, ufiltrerte rocken. Legg til Rob Ellis (PJ Harvey) på trommer og Simone Butler (Primal Scream) på bass, og du har et norsk-britisk band-kollektiv av sjeldent sonisk kaliber.

Den drivende første-singlen “Goodbye 21st Century” sier egentlig alt om hvorfor Høyem og McVey startet band-prosjektet; ønsket om å formidle en type musikk de mener har vært fraværende i undergrunnen de senere årene. Og ønsket om å formidle den eksplosive følelsen en konsert kan gi, i en verden besatt av det digitale. Eller for å sitere bandet selv: “Give people blood with the immediacy of explosive performance”.

Med hjelp av produsent og analog-maestro John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth og Dinosaur Jr) ble EP-låtene spilt inn “live-on-tape” i Monnow Valley studio, Monmouthshire (UK).

Singlen “Goodbye 21st Century” utgis 29. september, men du hører den først her allerede nå:Paradise´ debut-EP slippes 27. oktober 2017.

Tidligere i år spilte Paradise sine første (utsolgte!) konserter i Europa. I november og desember fortsetter turnéen i Sveits, Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia og Hellas, før de gjør sin første norgeskonsert på Rockefeller 17. november.

Paradise live høst 2017:
31.10 Lausanne, Les Docks (SUI)
04.11 Wangels, Rolling Stone Weekender (GER)
05.11 Münster, Gleis 22 (GER)
17.11 Oslo, Rockefeller (NOR)
19.11 Antwerpen, Trix (BEL)
20.11 Utrecht, Tivoli Vredenburg Pandora (NED)
24.11 Patra, Aigli (GR)
25.11 Athens, Gagarin 205 (GR)
26.11 Thessaloniki, Principal Club (GR)
09.12 Hamburg, Clouds Hill festival (GER)