Kolstø er en artist som trives best i konstant bevegelse, og «Is» har denne gangen fått et langt røffere og hiphop-aktig sound enn låtene på hennes forrige skive «Fest Blikket». De siste årene har hun levd en nesten nomadisk livsstil og hun trives best med store kontraster, som da hun flyttet fra sørlandsidyllen i Kristiansand, til havgapet i Lofoten i nord, eller da hun flyttet til Sveits for så reise tilbake til Oslo. Nå pendler hun mellom alpene i Sykkylven og hytta i skogen i Follos flate terreng. Denne rotløse tilværelsen bidrar selvfølgelig til å farge musikken, og det har skaffet henne verdifull inspirasjon gjennom hele karrieren.

Den minimalistiske levestandarden på Hannes nåværende hjemsted, på den lille hytta ved fjorden uten innlagt strøm og vann, har tydeligvis hjulpet ytterligere på inspirasjonen, og låtene fosser ut i enda mer sporadisk tempo enn de har gjort tidligere.

Hanne Kolstø har ikke «gått hiphop», hvis noen skulle bekymre seg for det, men soundet er tøffere og med en klarere beat, samtidig som refrenget er kjølig og uimotståelig. En forandring som kler artisten Hanne Kolstø veldig godt. Hun har som vanlig jobbet med produsent, gitarist og partner, Øyvind Røsrud Gundersen, et samarbeid som har utviklet seg i alle retninger siden debutplaten, «Riot Break» fra 2011. Sammen fortsetter de å pushe hverandre, og å stadig jobbe mot den nye låta og det nye soundet, melder Jansen Plateproduksjon.

Sjekk ut denne strålende live-versjonen fra studio: