Foto: Øystein Klock

Etter en liten bølgedal er nå gitarrocken på full fart tilbake. I dag kan hvem som helst kjøpe seg en mac, og oppnå popstjerne-status, men ingen skriver gode, gamle rocke-hits som norgesmesterne i powerpop, Sweden.

- «Back Again» er først singel ut fra vårt kommende album, og det skulle egentlig være en punklåt. Men, det klarte vi visst ikke lage, så det ble en velkjent fuzzpop-låt i stedet. Nå også med fuzzbass. Låter så klart akkurat som den skal, forteller bandet selv om låta.

Sweden bryr seg ikke om trender og bevegelser i musikken, de bryr seg om catchy refrenger, Brainpool og låter som får lytteren opp fra stolen de sitter på. «Back Again» er en låt av godt gammel Sweden-merke, og føyer seg fint inn i rekken av HITS som allerede har kommet fra ban-det fra Oslo, Østfold og Norge.

Det kommende albumet er spilt inn i det nå berømte Ocean Sound Recordings på Giske utenfor Ålesund, av Magnus Lindberg fra bandet Cult of Luna og Niklas Berglöv (Love Antell, Vasas Flora & Fauna, Linn Koch-Emery), og mikset og mastret av Lindberg. Det er greit å samarbeide med folk fra «hjemlandet» også, tross alt, der inspirasjonskilder som Popsicle, nevnte Brainpool, Fires-ide og The Cardigans har gått opp stiene før dem.
«Back Again» slippes på Vestkyst Records 6. oktober.