Foto: Steph Wilson


I vår nye serie "SE OPP FOR" vil vi sette fokus på nye norske og internasjonale navn vi har har stor tro på, og begynner med det multinasjonale kollektivet SUPERORGANISM

Superorganism er bandet som dukket opp med diamanten ‘Something For Your M.I.N.D’, ut av tilsynelatende ingenting i januar i år, uten et ord om hvordan de ble til, hvem de var, og hvor de var fra. Noen tenkte kanskje de var et nytt Gorillaz-aktig prosjekt fra Damon Albarn, et quirky sideprosjekt fra Tame Imapalas Kevin Parker.

Sakte men sikkert kom det fra frem at oktetten er en gjeng ungdommer fra Australia, New Zealand, Amerika/Japan og London som møttes på tvers av diverse internettforum og skrev musikk ved å sende låter frem og tilbake på mail. Den japanske 17-åringen Orono, som studerte i Maine, fikk musikken til ‘Something For Your M.I.N.D’ tilsendt, og skrev tekst og melodi på én time. Resultatet har blitt en salig blanding av Animal Collectivesque elektronika, Gorillazesque sær pop, The Avalanchesesque glede og en god dose pop-art og tegnefilmestetikk på toppen.Fortsatt har Superorganism bare tre låter ute, alle like eklektiske og avhengighetsdannende fengende, og har allerede tiltrukket seg oppmerksomhet fra Vampire Weekends Ezra Koenig og Frank Ocean, har blitt streamet fler millioner ganger på Spotify, og blitt spilt på Beats 1.

Nå har bandet blitt signet til Domino Records, samlet seg i en leilighet i London, lever nærmest som en selverklært kult, og har som personlig mål å gjøre pop gøy og fargerik igjen. Med bare noen svært få liveshows under beltet, har bandet allerede blitt pekt ut til å bli neste års mest fargerike festivalhit, husk navnet: Superorganism.Sjekk ut Superorganism her!