«Distant Star» er en pop-låt, intet mindre, med et «amerikansk» refreng, en gitarsolo som J Mascis vil misunne, og ikke minst litt Lionel Richie-synthing mot slutten. Rett og slett alt som skal til for å lage en «banger» for rockentusiaster.

– Låta handler om å føle seg fanget i hverdagslivets tilsynelatende grå suppe. Om å ville bryte opp og forlate alt og starte på nytt, for så å innse at man sitter fast i relasjoner og forpliktelser. Og dermed legge alt ansvar for egen lykke i hendene til sine nærmeste.

Det ambisiøse debutalbumet til Spielbergs, enn så lenge kalt «TBA», kommer vinteren 2018, og er en oppsummering av gutta i bandet sine erfaringer som musikere i Oslos indiemiljø gjennom de siste femten åra.

Singelen er som resten av albumet spilt inn sammen med Tord Øverland Knudsen, bassist i The Wombats og en del av Imitating Aeroplanes, og Marius Drogsås Hagen, den andre delen i Imitating Aeroplanes og tidligere frontfigur i Team Me. Albumet mikses av Andreas Westhagen, kjent fra bl.a. Eye Emma Jedi og Carnival Kids.

De tre medlemmene er for veteraner i Oslos indiemiljø å regne, og har spilt en viktig rolle i band som Team Me, Lukestar, Accidents Never Happen, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Call Vega.