- Colter Walls stemme høres ut som den har levd et langt liv med mange tidlige morgener og sene netter på prærien, men han er bare 22 år gammel. Hadde du spurt meg før konserten hadde jeg sagt det var umulig for en så ung mann å spille country på denne måten, men Colter har noe spesielt ved seg, skrev vår anmelder Daniel Hagen etter hans konsert på Øya i sommer.

Og nå er den unge mannen med den store røsten fra Saskatchewan i Canada tilbake i Oslo – og klar for John Dee! Wall var tenåring for to år siden, men når han åpner munnen for å synge føles akkurat det ganske uvirkelig. Med sin rå barytonstemme – med sjelen til en gammel mann – driver han klassisk historiefortelling, som har gitt ham en overveldende mottakelse siden debut-ep-en «Imaginary Appalachia» i 2015.

Tidligere i år kom det selvtitulerte debutalbumet, og han innfridde uten problemer de skyhøye forventningene. Produsenten var ingen ringere enn Dave Cobb, mannen som for alvor har skapt seg et navn gjennom sitt samarbeid med folk som Jason Isbell, Sturgill Simpson og Chris Stapleton.

«Colter sings and writes songs in ways seemingly lost in time. There is an agelessness about him so unusual in someone so young.» (Rick Rubin)

«Colter Wall is bar-none the best young singer-songwriter I’ve seen in twenty years.» (Steve Earle)

John Dee onsdag 24. januar. Billetter i salg fredag 20. oktober kl. 09.00.