Festløvene i folkrockbandet Skinny Lister er på vei til Norge, og med seg i bagasjen har de gjestelisteplasser til to heldige vinnere som hver får ta med seg enn venn på konsert på Parkteatret. Se konkurranse nederst i artikkelen! I forbindelse med bandets første norgesbesøk tok vi en prat med vokalist og spilloppmaker Lorna, som kunne fortelle at bandet både gledet og gruet seg litt til Osloturen:

- Vi har aldri spilt i Norge før. Er folk snille der?

Bandet er fullstendig klare over at de er et ukjent navn for det norske publikummet, men føler at noe av det viktigste et band kan gjøre er å reise til nye steder og territorier og utfordre både seg selv og publikum, heller enn å safe med utsolgte konserter på de samme stedene hvor de vet at de allerede har suksess.

- Av og til er det bra å dra til et bittelite rom hvor ingen kjenner deg, og hvis du etterpå kan si “Vi gjorde så godt vi kunne”… jeg vet ikke, det er bare noe jeg liker veldig godt ved akkurat det. Vi blir kjempenervøse, men det er spennende! Det kan godt hende det blir mageplask, skratter hun, - hvem vet!

Hun forteller om en skrekkopplevelse de hadde da de turnerte Amerika for en stund siden. Én ting er de store konsertene som i Boston og New York, men så må man over midten hvor alt er langt unna og det ikke er fullt så mange folk, og de var fast bestemte på å spille i Memphis, et av de vanskeligste stedene å bryte gjennom, rett og slett fordi de ville innom et platestudio og Graceland.

- Det kom åtte stykker på konserten, forteller hun og skjærer kremtende en grimase. - Seks av dem hadde reist i fem timer for å komme på konserten, så det var ikke lokale folk engang, og promotøren prøvde å unngå å betale oss og… Hun rister på hodet, - herregud for et rot. Men det var verdt turen bare for studioet og Graceland haha.I løpet av de siste årene har bandet besøkt land og kontinenter over hele kloden, og når Musikknyheter utfordrer bandet til å prøve litt lokal mat når de kommer til Norge tar hun utfordringen på strak arm.

- Vi lagde en video av at vi prøvde ål i gelé da vi var i Hastings, det er en lokal delikatesse der, kanskje vi kan lage en video av at vi prøver norsk mat i Oslo, flirer hun, og øver seg på å si “akevitt, lutefisk, smalahove og brunost”.

Skinny Listers låter handler veldig ofte om virkelige mennesker og sanne historier, og en av låtene, 'Charlie', handler om en kompis av bandet som plutselig ble kjendis etter å ha spilt i hyperaktuelle “Stranger Things”. Låta ble skrevet før tv-serien kom ut, og har blitt en liten kuriositet takket være dette. Andre låter handler om opplevelser de festglade britene har hatt i fylla, som oftest vokalist Dan, som vistnok ikke takler for mye alkohol særlig godt.

- Der har det gått med tenner og han har blitt slått til av en prostituert… kanskje vi ikke skal gi ham så mye akevitt, flirer hun. Det kan bli til bra låter, men vi må jo takle ham også. Han er en håndfull!

Bandet er i prossessen med å spille inn et nytt album, og Lorna forteller at de for tiden prøver ut nye låter på veien. - Men i Norge er det jo ingen som kjenner til de gamle låtene heller, så der blir alt nytt, flirer hun.

Det er i det hele tatt en munter gjeng som er på vei til Oslo, de ler mye og har det gøy både innad i bandet, på scenen og med fansen. Dette gjenspeiles i musikken som er som skapt for dansing og drikking med venner. Lorna lover til og med å crowdsurfe dersom det kommer nok folk!Og for de som vil bli bedre kjent med musikken før bandet kommer til landet, kan Lorna anbefale et par essensielle Skinny Lister-spor:

‘John Kanaka’ må man lære seg. Eller, det er ikke så mye å lære egentlig haha. Man kan bare brøle med. Den er alltid morsom live. ‘Wanted’ er en bra introduksjon til bandet. ‘Six Whiskies’ og ‘Devil in Me’, mange synes den er litt rar, men den er verdt å få med seg. Vi har en Spotify-liste, en introduksjon til Skinny Lister, folk kan sjekke ut den!

Og vil du ha muligheten til å få høre alle disse låtene live, trenger du bare å svare på dette spørsmålet:

Hvilken britisk artist har bandet med seg på turnéen?