2018 blir året hvor den amerikanske superstjernen Bruno Mars skal opptre på Roskilde Festival for første gang noensinne. Mogwai, Vince Staples, C.V. Jørgensen, Nelson Can og Myrkur er også blant de ti første artistnavnene som offentliggjøres i dag. Festivalens billettsalg begynner 15. november, og det vil bli sluppet flere spennende artistnavn innen kort tid.

Med den 32-årige hitmakeren og femdobbelte Grammy-vinneren Bruno Mars og ni andre spennende artister på plakaten, kan publikum allerede begynne å glede seg til den 48. Roskilde Festivalen i rekken.

Bruno Mars har for lengst posisjonert seg som en av nåtidens mest talentfulle popkunstnere. Den siste skiva, 24K Magic, inneholdt en rekke hits, og med et platesalg på nærmere 130 millioner gjennom karrieren, kan Bruno Mars skilte med å være en av de bestselgende kunstnerne noensinne.

Det er første gang den amerikanske superstjernen opptrer på Roskilde Festival, og med seg på den Orange Scene 5. juli, tar han med seg bandet The Hooligans og som alltid en veldisiplinert dansegruppe. Artisten er hyllet for sitt sjarmerende sceneshow, så publikum kan se frem til et totalt overlegent og eksplosivt festshow proppet med hits som Grenade, Just The Way You Are, That's What I Like og naturligvis Uptown Funk.

- Bruno Mars oser «star quality» lang vei, han er en enestående live-performer, som befinner seg i sitt rette element når han står på en scene. Vi er ikke i tvil om at den Orange Scene vil bli fylt med et særdeles feststemt publikum og at Bruno Mars vil levere varene, sier Roskilde Festivals programsjef, Anders Wahrén.Fra rap til postrock

På plakaten finner vi også de skotske postrock-legendene Mogwai og den anerkjente amerikanske rapperen Vince Staples. Publikum kan også se frem til en ytterst sjelden liveopptreden fra danske C.V Jørgensen, som opptrådde på Roskilde Festival for første gang i 1977.

Den energiske trioen Nelson Can, som nylig høstet strålende kritiker for ep’en EP3, og Amalie Bruun, som går under kunstnavnet Myrkur, er også klare for neste års festival. Sistnevnte skal spille to konserter, som utforsker den intime folkemusikken og den storslåtte, sorte metallyden fra hennes nye og kritikerroste album Mareridt.

Med disse ti navnene innleder Roskilde Festival nedtellingen til 2018:

Bruno Mars (US)
C.V. Jørgensen (DK)
Mogwai (UK)
Vince Staples (US)
Myrkur (DK)
Nelson Can (DK)
Oh Sees (US)
Yasuaki Shimzu (JP)
Watain (SE)
Wilkinson (UK)