Brighton begynner å bli litt av et hot-spot for ny britisk rock, og siste band ut til å tiltrekke seg oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, er kvartetten Yonaka. Med likhetstrekk til elektronika-heltinner som Mø, byfrender Royal Blood og legender som Queens Of The Stone Age, er Yonaka et friskt pust i dagens musikkbilde. Her har man de tunge mørke riffene som bakteppe til frontkvinne Theresa Jarvis' usedvanlig sterke vokal.

Bandet er allerede beryktet live, og har i tillegg til uttallige festivaler og stadig større headline-konserter turnert og spilt med blant annet Frank Carter, The Libertines, Drenge og Killing Joke.Vokalist Theresa, gitarist George Edwards, bassist/keyboardist Alex Crosby og trommis Robert Mason slapp denne måneden sin aller første EP "Heavy", og med hovedsingel "Bubblegum" har man allerede et godt kryssnitt av bandet. Her går søtt og tungt, organisk og elektronisk, pop og rock, og mørkt og lyst hånd i hånd.

Det noe uvante navnet har også sin foklaring, Theresa fortalte i et intervju med Wow247 at Yonaka betyr ‘the dead of night’, eller ‘midnatt’: - Det er japansk. Vi ville lage denne mørke tingen, denne følelsen av mørke, men vi ville ikke bare kalle oss selv Midnatt. Min venn, som er halvt japansk, fortalte meg om denne oversettelsen og jeg bare "det er perfekt!".

Bandet som møttes i 2014, er for tiden på en delt UK turné med to andre band, men det tar nok ikke lang tid før de beveger seg også utenfor landegrensene! Yonaka har tross alt såvidt begynt!

Sjekk ut Yonaka på Facebook her!