Grunnet en rekke uheldige hendelser er Seun Kutis europaturné utsatt til Mars 2018.

Seun Kuti er den yngste sønnen til Fela, og leder i dag et av farens viktigste band, Egypt 80. Flere av hans mange barn har blitt musikere og båret musikken hans videre, men Seun og broren hans Femi er to av de mest kjente etterkommerne av den nigerianske multikunstneren og aktivisten. Der Femi har gått sine egne veier med musikken har Seun sunget i Egypt 80 siden han var 9 år og bygger videre på farens musikk og ideer. Da Fela døde i 1997 var Seun bare 14 år, men tok over som sanger, saksofonist og bandleder, og har brakt musikken videre og holdt den levende og aktuell. Akkurat som faren er han er en sterk politisk figur og aktivist i Nigeria, og musikken har et tydelig budskap.

Oslo World har stort sett vært skånet for avlysninger helt siden starten i 1994. Vi kan telle på to hender de gangene vi har måttet skuffe publikum på grunn av uforutsette hendelser. Stort sett har det i de tilfellene handlet om sykdom, enten egen eller i nær familie, eller andre alvorlige tilfeller, som straffesaker, melder festivalen i en pressemelding.

Når vi nå med tungt hjerte må melde at Seun Kutis Europa-turné, som skulle få ham til Oslo World onsdag 1.november, er avlyst, så er grunnen verken sykdom eller lovbrudd, men en rekke uheldige hendelser som har gjort at han er nødt til å flytte hele turneen sin til mars 2018. Siden vi fikk beskjed om dette i går kveld har vi forsøkt å finne en løsning på problemet, i samarbeid med hans management i Frankrike. Det har dessverre ikke vært mulig.

Vi har ikke noe annet valg enn å avlyse konserten med Seun Kuti på Rockefeller onsdag 1. november. De som har kjøpt billett vil selvsagt få pengene refundert (dere får en mail om dette).

Vi håper at dere vil bli med på festivalen resten av uken. Det er fortsatt billetter igjen til Chassol og Derek Gripper onsdag 1.november, eller Calypso Rose i kveld på Rockefeller. På onsdag avslutter vi kvelden med Orpheu The Wizard (NL) og Øyvind Morken (NO) på Jaeger, skriver Oslo World.