Røverstaden er en ny kultursatsning i Vika, tilknyttet Oslo Konserthus. 4000 kvadratmeter fylt med et mangfold av tilbud: foto, film, mat, drikke, teater og musikk via en egen ny konsertscene ved navn Klubben.

I dag slippes de sju første navnene til vårens program i Klubben: Chipahua, Berglund - Öström - Wesseltoft, Spidergawd, Bare Egil & Aslags Superpopulære barneshow, Broen, Femi Gange og Rohey + Reggie Got Beats.

Røverstaden åpner i de gamle lokalene til både Club 7 og Sardines, og tar med seg de sagnomsuste stedenes ånd inn i fremtiden. De første navnene er blanding av velkjente navn, eksklusivt tilbake på scenen i Munkedamsveien 15, og nye, spennende navn som leder veien videre i norsk musikk.
Det blir klubbkonsepter, livemusikk i alle sjangere og underholdning for hele familien.

– Vi forsøker å favne bredt og gi et tilbud til hele byen. Med en kapasitet på 750 har både muligheten til å by på store, internasjonale navn, men også satse på de unge fremmadstormende. Åpningskonserten med Chipahua blir en reise ned minnenes landevei, men med en musikkglede som er like aktuell i dag som i 1979, sier bookingansvarlig i Klubben, Pelle Neraasen.

20.01.18: CHIPAHUA
– Chipahua vender tilbake til gamle trakter og får æren av å innvie Røverstaden. Bandet startet 1979 i krysningen jazzgruppe og "party-band", og etablerte seg snart som et husorkester på Club 7. Deres energiske og sjelfulle konserter har det gått gjetord om siden, og storbandet har en besetning de aller fleste musikkinteresserte vil sperre øynene opp over: Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen, Freddy Dahl, Torun Eriksen, Morten Halle, Jens Petter Antonsen, Torbjørn Sunde, Ole Henrik Giørtz, Kjell Larsen, Geir Holmsen, Bjørn Jenssen og Finn Sletten.

26.01.18: BERGLUND - ÖSTRÖM - WESSELTOFT
– Bugge Wesseltoft leder an sin nye pianotrio med den svenske trommeslageren Magnus Öström og bassist Dan Berglund. En organisk trio der musikk oppstår i øyeblikket, en miks av jazz og progrock forankret i skandinaviske røtter, med både akustiske og elektronikk innslag om hverandre. Öström og Berglund er blant annet kjent som rytmeseksjonen i Esbjørn Svensson Trio, og Bugge Wesseltoft stiller som vanlig i en klasse for seg. "Det blei ei magisk stund av dei sjeldne", var Bergens Tidendes dom over debutkonserten tidligere i år.

27.01.18: SPIDERGAWD + SPECIAL GUEST: THE CHEATERS
– Rockekvartetten fra Trondheim fortsetter å overbevise med sin bredbente no bullshit rock n'roll og ga tidligere i år ut sitt fjerde album iløpet av tre år. Spidergawd henter sin inspirasjon i klassisk rock og er et sant fyrverkeri på scenen, et regelrett rockemonster med en hyperenergisk besetningen bestående av Per Borten (gitar/vokal), Rolf Martin Snustad (saksofon), Kenneth Kapstad (trommer) og Hallvard Gaardløs (bass).

28.01.18: BARE EGIL & ASLAGS SUPERPOPULÆRE BARNESHOW
– Aslag Guttormsgaard og Egil Hegerberg har spilt sammen i over 20 år i band som Hurra Torpedo og Black Debbath. Aslag er også velkjent fra diverse roller i barne-TV-serier som Hønsemannen, Lesekorpset og Kometkameratene. Egil er kjent fra TV-programmer som Brille og Nytt på nytt og sitt eget Bare Egil Band, som har vist seg å ha stor gjennomslagskraft både blant barn og voksne. Sammen presenterer de et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke.

07.02.18: BROEN (RELEASEFEST)
– Broen er bandet som allerede har blitt omfavnet av internasjonal kredpresse som The Guardian, Consequence of Sound, Q Magazine og BBC Radio 6 Musics Lauren Laverne. Musikken beskrives som et psykedelisk, drømmende univers, der alle sjangerkonvensjoner er kastet på havet. Broen syr gjerne både R&B, rap, jazz, improvisasjon, psykedelia, dub, elektronikk og støy sammen med sin helt egne form for popteft. Musikken er fengende, vakker, rar og spennende, men aldri kjedelig. Dette gjør også at Broen har fått rykte på seg for å være Norges beste liveband.

03.03.18: FEMI GANGE
– Reunion! Femi Gange kom som et friskt pust inn i Oslos rockemiljø sommeren 1986, med sin harde og kompromissløs musikk. Ulrik Torgersen (sang, gitar) jobbet til og med som dørvakt på Sardines! Bedre anledning finnes vel neppe for å samle sine gamle tropper og levere en forrykende comeback-konsert på velkjente tomter, over 20 år etter at de ble oppløst.

09.03.18: ROHEY + REGGIE GOT BEATS
– Gruppen Rohey har dype røtter i soul-musikken og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjangergrensene mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Bandet har akkurat avsluttet en lang turné som supportband for Jarle Bernhoft på 17(!) konserter, og allerede før deres første utgivelse har de rukket å få mye rosende omtale, blant annet i det anerkjente tidsskriftet Jazzwise.

– Reggie Got Beats er produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk, som
produserer disco i alle former, enten det er synthdrevet boogie, streit pop eller skitten house. Siden oppstarten i 2015 har han levert utgivelser på Diskorama Records, NDYD Records og Paper Recordings, samt høstet gode kritikker for tettpakkede konserter med RGB Unit på klubbscener og festivaler som Moldejazz, Trondheim Calling og Pstereo.