The Wombats slipper singelen «Lemon To A Knife Fight» og setter dato for sitt nye album «Beautiful People Will Ruin Your Life». Albumet blir gitt ut 9. februar 2018 via Kobalt Music Recordings, mens singelen er tilgjengelig nå.

The Wombats etablerte seg fort som en av de mest dansbare og populære indiegruppene på 2000-tallet med hiter som «Let’s Dance to Joy Division» og «Moving To New York». Deres karriere har så langt ført til millioner av strømminger, konserter på noen av verdens største scener og festivaler verden over.

Med det norske medlemmet Tord Øverland Knudsen på bass, har The Wombats et helt spesielt forhold til Norge, og bandet har fått kontinuerlig støtte på radio av stasjoner som NRK P3 og turnert hyppig over hele landet. Nå slipper The Wombats første singel fra sitt sjette album.

«Lemon To A Knife Fight» og albumet «Beautiful People Will Ruin Your Life» er skrevet fra forskjellige steder på kloden. Trommeslager Dan Haggis er stasjonert i London, vokalist Matthew «Murph» Matthews tilbringer sin tid i LA og Tord har flyttet tilbake til Oslo etter mange år i Liverpool hvor The Wombats først fant sammen i 2003. I sommer møttes The Wombats for noen intense uker i Oslo, og resultatet viser et band som pusher alternativ-pop grensene mot et moderne og fengende lydbilde, spekket med synth og groove.

Vokalist Murph forteller om forskjellene i arbeidet med «Beautiful People Will Ruin Your Life» fremfor deres forrige album «Glitterburg (2015) »:

- Vårt forrige album handlet om at jeg møtte noen og at livet mitt ble snudd på hodet i Los Angeles, mens jeg festet for hardt og havnet i trøbbel. Dette albumet handler om min kamp mot nettopp dette livet. Det handler om å prøve å leve et voksent liv, men at jeg stadig feiler.«Lemon To A Knife Fight» slippes 8. november. «Beautiful People Will Ruin Your Life» blir gitt ut 9. februar 2018 via Kobalt Music Recordings. Du kan lese mer her.

I dag annonserer The Wombats i tillegg en kommende USA-turné i januar 2018, samt en sommerturné som support for The Pixies og Weezer i juni og juli 2018. Hittil i år har de spilt flere store konserter – to kvelder på Operahuset i Sydney i mai, samt en kveld på Brixton Academy i juni som solgte ut på under 24 timer, en konsert for å feire tiårsjubileumet til deres platina-selgende debutalbum "A Guide To Love, Loss & Desperation"