Odd Nordstoga har igjen samarbeidet med Det Norske Kammerorkester, etter de spilte sammen under julekonserten som gikk på NRK 1, lille julaften i fjor. Resultatet er en ny versjon av Maria på veg som ble sluppet i dag. Sangen er første del av et større juleprosjekt som Nordstoga og Det Norske Kammerorkester ferdigstiller i 2018. Den er spilt inn i Jar Kirke, arrangert av Øystein Sonstad og produsert av Kåre Chr. Vestrheim som har produsert flere album for Nordstoga.

Maria på veg er skrevet av forfatteren Stein Versto og tonesatt av Nordstoga. Som sang dukket den først opp i 2015 som noter i juleheftet «Juleroser», hvor Herborg Kråkevik er redaktør. I tillegg har Tove Kragsets korarrangement av komposisjonen blitt sunget av kor og sanggrupper rundt omkring i landet. Som innspilling ble den først utgitt på Nordstogas akustiske album Aleine Heime fra 2016.

Teksten følger den bibelske Maria og hennes vandring til Betlehem. I tillegg til hennes forvandling fra ei jente som sitter og vever linduker til ei jente som blir bevisst på det store mysteriet hun er i ferd med å bære frem.

Hør sangen her:Odd Nordstoga på Facebook