Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Damon Albarn tar med seg sine banebrytende lekekamerater fra Gorillaz, og den musikalske multikunstneren David Byrne inviterer publikum med på en reise gjennom solokarrieren og Talking Heads-klassikerne. Norske Kakkmaddafakka, Stormzy, Fleet Foxes og First Aid Kit er også blant de 11 nye artistene som er klare for Roskilde Festival 2018. I dag starter også billettsalget til neste sommers store festivalopplevelse.

Roskilde Festival er i full gang med å legge brikkene for neste års festival. Fra før er det klart at blant annet Bruno Mars, Mogwai og Vince Staples pryder neste års festivalplakat og i dag offentliggjøres 11 nye festivalklare artister.

Fortsetter festen på Roskilde Festival

Gorillaz var i toppform da de gjestet Oslo Spektrum for kort tid siden, og nå lover Damon Albarn og hans virtuelle bandkamerater i Gorillaz et spektakulært show på den Orange Scene til sommeren. Tradisjonen tro kommer Gorillaz til å fylle scenen med gjester og ville animasjoner mens de fremfører hitsene Feel Good Inc, Rhinestone Eyes, Clint Eastwood, Kids with Guns, On Melancholy Hill, Stylo og Saturnz Barz fra årets dystopiske Humanz.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Gorillaz i Spektrum

For to år siden lagde bergenserne i Kakkmaddafakka fest da de spilte på Roskilde Festival og i dag kunne festivalen bekrefte at festen fortsetter neste sommer.Bredt musikalsk landskap

Musiker og multikunstner David Byrne tar med seg høydepunkter fra solokarrieren og klassikere fra tiden som vokalist i de legendariske Talking Heads. Fans av folk-pop-inspirert godlyd kan glede seg til et gjensyn med kritikerroste Fleet Foxes og den svenske duoen First Aid Kit. På plakaten finner vi også det britiske grime-fenomenet Stormzy og navn som Clutch, Scour, Slaves og Chelsea Wolf

- Både Gorillaz og David Byrne speiler Roskilde Festivals musikkprofil. De er nysgjerrige og utforskende, og har et åpent blikk for nye musikalske og kulturelle uttrykk. Derfor er det fantastisk å ha begge disse navnene på årets festivalplakat, og side om side med høyaktuelle navn som First Aid Kid, Kakkmaddafakka og Stormzy, sier Roskilde Festivals programsjef, Anders Wahrén.

Disse 11 artistene ble i dag klare for Roskilde Festival 2018:

GORILLAZ (INT)
DAVID BYRNE (UK)
FIRST AID KIT (SE)
FLEET FOXES (US)
STORMZY (UK)
CHELSEA WOLFE (US)
CLUTCH (US)
KAKKMADDAFAKKA (NO)
OMNI (US)
SCOUR (US)
SLAVES (UK)