Foto: Nina Hurum

Med sin nye EP Clouded Glory tar Mari Joramo opp et tema som mange kjenner seg igjen i. Følelsen av å ikke nå de drømmene og målene man setter seg. Å stå på utsiden å titte inn gjennom vinduet av sosiale medier som flommer over av vellykkethet, forhold som ser ut som en Hollywoodfilm, perfekte barn, store karrierer og flotte hus og hager. Som å vinne en krig, men miste noen i slaget. En bittersøt seier hvor æren er skyggelagt.

Hva gjør det med oss når livet er skapt av fasader hvor vi kun viser oss selv i spotlighten fra vår egne glorifiserte scene?, spør hun. Mari Joramo har ingen svar, men søker innover i sin egen kjerne og egen fasade.

Mari har blitt kjent for å lage fengende indiepop som smyger seg sensuelt inn i øret, med var og vakker vokal paret med luftige gitarer og drivende komp. Fra førsteskiva Dark Corners i 2015 ble låten Drunkingly Humming brukt som den offisielle flashmob-låta under TILT-prosjektet, og ble fremført for flere tusen mennesker. Albumet ga henne også supportjobber for Band of Gold.

Med Clouded Glory, anført av det catchy tittelsporet, viser hun imidlertid et enda mer poppete uttrykk med enda mer fengende refrenger enn tidligere. Førstesingelen Crash Landing ble spilt på P3 tidligere i år og ble med en gang lagt til på flere spillelister på Spotify.




Clouded Glory slippes 17.november på Raindrops.