Foto: Jørgen Nordby

Siv Jakobsen sier med musikken det hun ikke det hun ikke tør å si høyt. Med referanser til Ane Brun og Laura Marling, inviterer hun oss inn som flue på veggen i sine mest personlige øyeblikk. Ep-en «The Lingering» fra 2015 høstet lovord fra inn- og utland, blant annet fra Paste og Clash Magazine, samt VG og Gaffa som begge trillet femmere på terningen. Singelene «Like I Used To», «Shallow Digger» og «Berry & Whythe» har fått svært god mottakelse, radiotid hos BBC6, XFM og NRK P3, samt over ti millioner avspillinger på Spotify.Debuten «The Nordic Mellow» er spilt inn med produsent Matt Ingram (Laura Marling, Florence + the Machine). Jakobsen har parallelt turnert hyppig i Europa og Asia, blant annet med artister som Damien Jurado og Bear’s Den – og hennes nordiske melankoli vil kle Strømløst-konseptet på en perfekt måte.

Etter Tuvaband sin singelutgivelse i fjor høst, som har fått over 11 millioner streams på Spotify, følger duoen opp med sin debut EP.

De tidligere utgitte sangene er blitt spilt på BBC Radio 1, P3, og tysk, engelsk og fransk radio, og er blitt skrevet om i flere internasjonale blogger. Tuvaband ag ut sin debut EP, «Mess», den 1. november.

Tuvaband, som består av norske Tuva Hellum Marschhäuser og engelske Simon Would, har selv spilt inn og produsert sangene som kommer på debut EPen. Som de tidligere utgitte sangene, består også nyutgivelsen av nedstrippede og melankolske sanger, med et lydlandskap av lo-fi produksjon, vokal-lag, og gitarer med mye klang.Du kan vinne billetter til torsdag 23. november på Rockefeller om du vet svaret på følgende spørsmål:

Hvilken Siv Jakobsen-låt hadde premiere på Musikknyheter.no?