Jimmy Eat World har forandret uttrykket sitt i løpet av karrieren – men musikken har fortsatt like mye hjerte. Med ni album og anthems som «The Middle» på samvittigheten, forventer vi en real hitparade som tilfredsstiller både nye og gamle fans.

Dette er bandet som har vært med å definere en hel musikksjanger. Med plata «Clarity» fra 1999 skapte de så og si emo-soundet, og med «Bleed American» fra 2001 satte de det for alvor på kartet. Nå briljerer de igjen – denne gang på alt-rock scenen. Jimmy Eat World har både hits og kred å spille på, og denne konserten kommer til å treffe blink både i emo- og alt-hjerter.

I fjor ga Jimmy Eat World ut sitt niende album, «Integrity blues». Om platas nye sound sa vokalist Jim Adkins til Rolling Stone: «We wanted to shake everything up ... We've been doing this for so long, and there's good and bad to that». Det ser ut til å ha lønnet seg å riste litt rundt på oppskriften. Pitchfork kaller plata bandets beste siden «Bleed American». Til tross for at Arizona-bandet har forandret sound, er sårbarheten og det introverte fra tidligere utgivelser der, nå i en mer personlig pakke.



Rockefeller | Onsdag 6. juni. Billetter i salg fredag 8. desember kl. 10.00.