Spotifys mest streamede artist i Norge er Ed Sheeran. «÷» (Divide) var det mest streamede albumet mens «Despacito - Remix» med Louis Fonsi og Daddy Yankee featuring Justin Bieber er den mest streamede låten i Norge i 2017

I dag legger Spotify fram sine lister for musikkåret som har gått og avslører hvem som har vært den mest populære artisten, og hatt den mest streamede låta og albumet i 2017.

Listene viser at Ed Sheeran har hatt et godt år. Han er både den mest streamede artisten og har det albumet som er spilt flest ganger på Spotify i Norge. Han har også kapret førsteplassen på artist-, album- og låtlista globalt i tillegg til at han fortsatt er den mest streamede artisten på Spotify totalt med 47 millioner månedlige lyttere.

Norske artister fortsetter å gjøre det bra her hjemme. Av de topp fire mest spilte artistene i Norge er tre norske: Kygo, Astrid S og Alan Walker. Det er også to norske låter på topp fem: Kygos «It Ain’t Me» med Selena Gomez på tredjeplass og Hkeems «Fy faen» på fjerde, kun slått av årets mest streamede låt i Norge «Despacito – Remix» og Ed Sheerans «Shape of You» som tar andreplassen.

«Musikkåret 2017 er på mange måter Ed Sheerans år, med streamingrekord og topping av både den globale og flere nasjonale lister rundt om i verden. Men det er også året der flere norske artister har etablert seg på toppen av listene i Norge. Både Kygo og Alan Walker var høyt oppe på listene også i fjor og i tillegg har Astrid S gjort et hopp på årets liste. Det blir veldig spennende å følge disse og andre norske artister fremover», sier Jenny Hermanson, Nordic MD i Spotify.

Kygo dukker også opp på topplisten for årets mest populære artister og låter i Sverige, og Kamferdrops har tatt syvendeplassen på lista over topplåter i nabolandet med sin versjon av «Jag trodde änglarna fanns».

Sjangermessig har 2017 vært et stort år for hiphop som preger streamingen over hele verden. I følge Spotify-data har hiphop-lyttingen i gjennomsnitt økt med 74 prosent det siste året - noe som er en signifikant økning, spesielt dersom man ser på hiphopens popularitet i 2016.

Streamingen av latinamerikansk musikk har økt med hele 110 prosent i år, med to låter innen sjangeren på førsteplass på Spotify for aller første gang: «Despacito» og «Mi Gente». Totalt var ti latinamerikanske låter på Spotifys globale Top 50. «Despacito - Remix» av Luis Fonsi og Daddy Yankee feat. Justin Bieber ble i tillegg kronet til Song of the Summer på Spotify, noe som viser at sjangeren har hatt en bred geografisk spredning i år. Daddy Yankee var også den mest spilte artisten på Spotify i juli, noe som er første gang for en latinamerikansk artist.

Oppdag ditt eget musikkår

Listene som oppsummerer årets mest streamede artister, låter og album finnes under og på spotify.com/2017 ligger det flere spillelister som oppsummerer året.

I tillegg kan man sjekke ut sin egen toppliste for året ved å besøke http://2017wrapped.com. Der finner man sin personlige liste med de mest streamede artistene og låtene fra 2017.

Musikkåret 2017 på Spotify:

De mest spilte artistene i Norge

Ed Sheeran
Kygo
Astrid S
Alan Walker
Coldplay
The Chainsmokers
The Weeknd
Imagine Dragons
Drake
Daddy Yankee

De mest spilte norske artistene i Norge

Kygo
Astrid S
Alan Walker
Karpe Diem
Matoma
TIX
Marcus & Martinus
Cezinando
Seeb
Freddy Kalas

De mest spilte albumene i Norge

÷ Ed Sheeran
Starboy The Weeknd
Stoney Post Malone
DAMN. Kendrick Lamar
Illuminate Shawn Mendes
More Life Drake
So Good Zara Larsson
Fifty Shades Darker Various Artists
x Ed Sheeran
Evolve Imagine Dragons

De mest spilte låtene i Norge

Despacito - Remix Luis Fonsi og Daddy Yankee feat. Justin Bieber
Shape of You Ed Sheeran
It Ain't Me (with Selena Gomez) Kygo
Fy faen Hkeem
Summer Air ItaloBrothers
Tuesday Burak Yeter
Issues Julia Michaels
Symphony (feat. Zara Larsson) Clean Bandit
Scared to Be Lonely Martin Garrix
I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) - From «Fifty Shades Darker (Original Motion Picture Soundtrack)» ZAYN

De mest spilte låtene i Sverige

Shape of You Ed Sheeran
Despacito - Remix Luis Fonsi
Something Just Like This The Chainsmokers
It Ain't Me (with Selena Gomez) Kygo
More Than You Know Axwell /\ Ingrosso
Symphony (feat. Zara Larsson) Clean Bandit
Jag trodde änglarna fanns Kamferdrops
All I Need Joakim Lundell
Solo Dance Martin Jensen
I'm the One DJ Khaled

De mest spilte artistene i Sverige

Ed Sheeran
Zara Larsson
Coldplay
The Chainsmokers
Håkan Hellström
Kygo
Avicii
Drake
kent
The Weeknd

De mest spilte artistene globalt

Ed Sheeran er den mest streamede artisten i 2017 med over 6,3 milliarder streams i år. Sheeran tar førsteplassen fra Drake som kapret den både i 2015 og 2016. Drake er faktisk den eneste artisten som er igjen fra i fjor på denne lista.

Ed Sheeran
Drake
The Weeknd
Kendrick Lamar
The Chainsmokers

De mest spilte «utbryter»-artistene

2017 var et stort år for artister som brøt ut fra grupper for å starte solokarriere. Camila Cabello, Harry Styles og Liam Payne gikk alle solo i år og slo igjennom på egenhånd. Rapperne Lil Pump og Trippie Redd tar de to siste plassene på topp fem.


Camila Cabello
Harry Styles
Liam Payne
Lil Pump
Trippie Redd

De mest spilte gruppene globalt

Coldplays samarbeid med The Chainsmokers på låta «Something Just Like This» har tatt dem til toppen av listen over de mest streamede gruppene i år.

Coldplay
Imagine Dragons
Maroon 5
Linkin Park
Migos

De mest spilte låtene globalt

Ed Sheeran’s «Shape of You» gikk forbi Drakes «One Dance» i antall streams tidligere i år og er årets mest streamede låt globalt, etterfulgt av den norske favoritten «Despacito - Remix».

Shape of You - Ed Sheeran
Despacito - Remix - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
Despacito - Luis Fonsi feat. Daddy Yankee
Something Just Like This - The Chainsmokers & Coldplay
I’m the One - DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

De mest spilte albumene globalt

Ed Sheerans album ÷ (Divide) har over 3,1 milliarder streams on Spotify, noe som gjør Divide til det mest streamede albumet i år.

Divide - Ed Sheeran
More Life - Drake
DAMN. - Kendrick Lamar
Starboy - The Weeknd
Stoney - Post Malone

Den mest musikalske dagen i 2017 globalt:

13. juni, 2017 (dagen med mest streams per bruker)