Foto: Markus Thorsen, Øya-15

Som soloartist går Sven Joakim Eriksson Thåström under mononymet Thåström. Som tidligere frontfigur i bandene Ebba Grön og Imperiet er artisten som et Skandinavisk rockikon å regne, og med en evig aktualitet fortsetter Thåström å smelle ut europablues - artistens varemerke gjennom fire tiår skive etter skive, om mulig med økende kvalitet. Med tolv album randfulle av knakende godt låtmateriale på samvittigheten utenom nevnte prosjekter kan man enkelt påstå at hans solokarriere har livets rett ikke bare på grunn av ukritisk nostalgi.

Thåström gikk solo for første gang i 1989, et år etter avviklingen av Imperiet. Han ga ut to skiver før han startet det svensk-nederlandske bandet Peace, Love and Pitbulls i Amsterdam. I 1997 la bandet opp, og Thåström gikk solo igjen. Han returnerte med Singoalla for teaterforestillingen med samme navn, og siden den gang har det gått slag i slag for 60-åringen.

Siden den gang har han gitt ut plater med jevne mellomrom, blant annet albumene «Skebokvarnsv. 209», «Kärlek Är För Dom» og «Det är Ni Som E Dom Konstiga Det är Jag Som E Normal». Gang på gang underbygger rockesinger-songwriteren Thåström at han er en av de beste lyrikerne vi har i Skandinavia, med en formidlingsevne av de sjeldne og en liveteft som få artister kan leve opp til. På sin siste fullengder «Centralmassivet» beviste musikeren at det er mulig å gi ut stadig bedre skiver. Uppsala Nya Tidning oppsummerte det kanskje best: «Inte alla artister som har varit aktiva i 40 år kan hävda att det är det nyaste materialet som också är det starkaste, men Thåström är en av dem».

For overværer man en liveopptreden med Thåström kan man banne på at man forlater konserten fornøyd. Forbered deg på Sveriges beste poet på Månefestivalen, Pstereo, Bukta og Malakoff til sommeren!

I tillegg til Thåström ble også Fieh og Mount Kimbie (UK) bekreftet til Pstereo i dag.

19 juli – Bukta,Tromsø (NO)

21 juli – Malakoff, Nordfjordeid (NO)

29 juli – Månefestivalen, Fredrikstad (NO)

17-18 august – Pstereo (NO)