Julemusikk, julelåter kan nok være noe cheesy, men er per i dag ikke straffbart etter norsk lov, så jeg liker å benytte meg av retten, sier hun.

Hilma Nikolaisen slapp debutalbumet sitt sent i 2016 til positiv mottakelse og Spellemannsnominasjon. Nå følger hun opp med en splitter ny julelåt!

- Denne låten ble skrevet nylig. Den kom nokså raskt på plass, i eufori over livets vendinger som noen ganger bare er utelukkende gode. Låten er et uttrykk for et ønske om å samle denne euforien i noe som består, uansett hvor kronglete livets veier etter hvert kan foreløpe seg. I noen øyeblikk kan man bare være i det som er godt og rett, og juletid kan potensielt sett romme dette. I denne låten dreier lykken seg simpelthen om å geografisk og mentalt bevege seg videre, i dette tilfellet var det å bevege seg fra et heller klaustrofobisk år på Grünerløkka - og flytte livet ut i Skogen, i høyden av Oslo. Roen og gleden over det nære og kjære Livet, rett og slett. Det har vært forfriskende å jobbe med denne milde låten, parallelt med låter til den kommende platen som er kvassere - rett og slett er punk rock i vente. Livets fine og utfyllende motsetninger og temperaturer, sier Hilma om bakgrunnen for låten.-Låten er spilt inn i Taakeheimen, med Morten Øby som tekniker. Øby kjenner jeg fra gammelt av, men vi har aldri sambarbeidet før. Morten er en veldig bra fyr, menneskelig, musikalsk og teknisk, og samarbeidet her fungerer veldig bra. Den kommende platen vil i stor grad bli spilt inn i Taakeheimen, slik det ser ut nå. Innspillinger er igang. Å spille inn en låt i anledning jul var en glimrende mulighet til å prøve ut nytt studio med tanke på videre plateinnspilling, forteller hun videre.

Vi ba den tidligere Serena Maneesh-bassisten sette opp sine fem beste julelåter:

Neil Halstead - Home For The Season

- Denne låta er ny for meg, fant den i søken etter noe nytt å melde på julesangfronten. Neil Halstead er busy med Slowdive igjen, og jeg har hørt en del på reunionplaten de kom med i år. I "Home For The Season" fra 2011 er det fint å høre Neil H. alene igjen. God julemelankoli, kan man si.


Carpenters - Do You Hear What I Hear

- En høytidelig og akkurat passe svulstig versjon fra Carpenters her.


Happy Dagger - Virgin Mary Had One Son

- Jeg blir nødt til å ta med Happy Dagger når jeg skal nevne julefavoritter - når denne søplete gjengen faktisk har prestert å spille inn en julelåt. (Hehe). Det er en en fin, ærlig innspilliing av en vakker låt.


Simen Tangen - Boy

- Herlig juleeufori i vinterlig liten trall fra Simen Tangen. Silje Huleboer synger, og det hele er så enkelt, inderlig og nydelig.


Joni Mitchell - River

- Julemelankoli igjen - av den gode, oppbyggelige sorten.