Foto: Oddbjørn Steffensen

Vi hadde akkurat sluppet Arcade Fire, da vi innså at vi ikke kunne forberede oss på juleferie helt ennå. Bekreftelsene ankommer innboksen i et høyt tempo. I dag er det klart at to av de heiteste britiske navna akkurat nå og et par av de norske vi har størst forhåpninger til i 2018, er klare for Tøyenparken, skriver Øya i en pressemelding.

J HUS (UK)

London-artisten J Hus har for alvor fått et gjennombrudd i 2017, og flere spår at han er det neste store navnet fra Storbritannia. Han har blant annet fått en stor hit med Did You See, nådd sjetteplassen på albumlista med debuten Common Sense og har samarbeida med Stormzy. J Hus henter inspirasjon fra afrobeat, grime, amerikansk hiphop, R&B, dancehall og annet. Populariteten nådde raskt Norge, da han i november solgte ut Rockefeller, etter at konserten var flytta opp fra John Dee. Vi føler oss sikre på at publikumsinteressen er enda større før sommeren.

The Guardian: - … J Hus leads a wave of MCs who blend the genre’s hard-hitting, distinctly UK flow with bashment and Afrobeat. On Common Sense, Hus show that mix’s true breadth, from playful braggadocio about partying, chasing girls and being, as one song title has it, the “Bouf Daddy”, to introspective moments such as Spirit, on which loopy synths and polyrhythmic brilliance meet Hus’s weary-sounding motivational speaker.WOLF ALICE (bildet) (UK)

Begge de to albuma til London-bandet Wolf Alice, My Love Is Cool (2015) og Visions Of A Life (2017) har nådd andreplassen på den britiske albumlista. Det siste albumet har blitt kåra til et av de aller beste i 2017 av blant andre Drowned In Sound, NME og Q. Deres tidlige materiale var stekt inspirert av folk, mens de i dag er et mer moderne rockeband. De selger ut stadig større spillesteder på hjemmebane og nå er suksessen i ferd med å spre seg utover Europa.

NME: - With ‘Visions Of A Life’ Wolf Alice are removing any doubt about their status in the UK music scene. Best band in Britain? 100 per cent.

Du har to muligheter til å oppleve Wolf Alice på en norsk scene i 2018. Først på intime John Dee 21. januar, så i grønne omgivelser på Øya torsdag 9. august.
FIEH

Vi har fulgt Fieh med stor nysgjerrighet de siste åra og fikk noen herlige smakebiter under Camp Indie på Rockefeller 16. mai. Vokalisten heter egentlig Sofie Tollefsbø og har en god stund jobba med hjemmesnekra soulinspirert musikk. Med seg på scena har hun en gjeng gode venner, som krydrer låtene med passe doser funk og R&B. Som Fieh lager de musikk preget av det moderne og det tidløse. Første gang Fieh fikk nasjonal oppmerksomhet var da hun ble Ukas Urørt på P3 i 2014.

I 2018 er debutalbumet klart. Det produseres av Arthur Kay Piene, som er kjent fra The Switch, som samarbeidspartner for Ivan Ave og ikke minst under navnet Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists. Til sommeren har du mulighet til å skaffe nærmere bekjentskap med livefenomenet Fieh.SASSY 009

Trioen SASSY 009 utvider elektronikagrensene på en uredd måte, og med sin egne bruk av harmonier og fløyte. I løpet av 2017 har de rukket å gi ut et par singler og EPen Do You Mind, som alle viser deres potensiale. Man finner biter av house og techno i låtene, men også en sterk trang til å eksperimentere. De har allerede fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier som Pitchfork og i-D. Gorilla VS Bear har kalt musikken «gorgeous, hypnotically flickering electronic-pop jam». Vi ble overbevist om at dette er noe vi vil vise til langt flere i Tøyenparken etter en konsert på Jaeger for noe uker siden.

Magneticmag.com: - A debut this cohesive and refined is rather atypical, especially given its largely experimental and stylistically coalescent nature. The sound of SASSY 009 resembles some sort of paradoxical puzzle; it doesn't seem like the pieces shouldfit, but, somehow, they just do.