Phoenix, Nils Bech og Susanne Sundfør og SASSY009 til Piknik i Parken 2018

I 2017 ble Piknik i Parken belønnet med mye skryt for sitt program. ”perfekt program” og ”sommerens mest spennende booking”. Festivalen er fortsatt en nykommer, men opplevelsene er store. Tidligere denne uken ble billetter for neste års Piknik i Parken lagt ut for salg og publikum stoler igjen på historien. I dag offentliggjøres de fire første artistene til neste års festival.

- Vi er utrolig stolte av årets første PiPslipp. Å få Susanne Sundfør tilbake til festivalen er vi utrolig stolte av, og med Phoenix og Nils Bech i tillegg beskriver vi godt hvem, og hva Piknik i Parken skal være. Vi ønsker samtidig å løfte frem nye artister som vi tror på, og mener at publikum skal sjekke ut i kombinasjon med etablerte artister i intime rammer. Vi garanterer mange fine slipp fremover. Maria Carmona Festivalsjef

Phoenix og frontmann Thomas Mars har for lengst sjarmert Norge i senk. De har tidligere levert fantastiske konserter på norsk jord og det vil for mange bli svært stort å få det internasjonale millionselgende bandet tilbake til sommeren. Med sitt ferske album ‘Ti Amo’ og en omfattende pågående verdenstur tar kvartetten fra Paris turen til Oslo for å headline neste års Piknik i Parken. Franskmennene spiller dansbar herlig indie-rock og er kjent for sin spilleglede og sine livekonserter. Favorittene er mange fra en solid katalog. «Lisztomania», «If I Ever Feel Better», ”Everything Is Everything” og ”J-Boy”.

Den positive og nydelige energien deres vil garanter smitte utover danseglade pipstere i Vigelandsparken når de inntar PiPfest i hovedstaden i juni neste år.



Nils Bech har i en årrekke gjort seg bemerket som musiker og performance-artist. Hans karakteriske vakre falsett-vokal, improvisasjoner rundt bevegelse og elektronika-musikk har for alvor fått øynene opp blant norske musikkelskere. Albumet Look Inside fra 2012 regnes som artistens store musikalsk gjennombrudd. Hans tolkning av klassikeren O Helga Natt, som ble sendt på NRKs Skam, sesong 3, desember 2016 nærmere seg 3 millioner avspillinger og hans fjerde album, Echo, ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen elektronika. Nils Bech spilte før John Grant på den første utgaven av Piknik i Parken i 2014.

En annen stor artist som også har funnet veien tilbake til det som mange omtaler som Norges koseligste festival, er artisten som topper alt av årets albumlister i 2017 med albumet; Music For People In Trouble . Susanne Sundfør har etablert seg som en av våre aller største artister med fantastiske album og konserter.
«Dette tar scenekunst på konserter til et nytt nivå, vi har aldri sett noe lignende (...). En mektig opplevelse på alle plan». Slik oppsummerte Dagsavisen sin terningkast 6-anmeldelse av Susanne Sundfør i Oslo Konserthus i september 2017. Og de var ikke alene om å være begeistret, opplevelsen ga unison eufori til både publikum og anmeldere.

Den første runden med konserter, tidligere i år, ble utsolgt på rekordtid, og vi er enormt stolt over å han Susanne Sundfør på neste års plakat sier Peer Osmundsvaag, bookingsansvarlig.. Inspirasjonen til hennes siste album er hentet fra en definerende reise Sundfør gjorde til ulike kontinenter, miljøer og politiske virkeligheter - fra Nord Korea til Amazonas, og den visuelle opplevelsen forsterker tematikken. Det hele er en unik og magisk opplevelse. Aftenposten oppsummerte det veldig bra: - «En time der Susanne Sundfør tar sitt album Music For People In Trouble til konsertscenen og gjør det til kunst»
Til sommeren headliner Susanne Sundfør Piknik i Parken 2018.

SASSY009 er på alles lepper om dagen. En ung og ny gruppe full av potensiale. Trioen har formet sitt helt egne elektroniskeunivers, drevet av følelser og attitude. Med sin progressiv undergrunnselektronika har SASSY009 et lydbilde preget av markant bass, vokalharmonier og drømmende tverrfløyte. Perfekt for en solskinnsdag på Pipfest. SASSY 009 er 3 venner fra oslo bestående av Sunni, Teo og Joe. Debut EP-en Do you mind EP er ute nå på Luft Recordings & Hard Up.



Piknik i Parken ble arrangert for første gang i 2014. Bak festivalen sto flere sentrale personer i norsk musikk- og uteliv med et brennende ønske å lage en festival med fantastisk musikk, mat og drikke. Piknik i Parken foregår utenfor og inne på Vigeland-museet og i 2017 ble området utvidet inn i Vigelandsparken. Ventetiden mot Pipfest 2018 er kortet ned med en uke og i 2018 går den lille festivalen med de store opplevelsene av stabelen 15. – 17. juni.