Foto: Julia Naglestad

‘Gamle sanger om igjen’ var det en gang noen som sa, og man kan godt si at det er det Torgeir Waldemar gjør på «Jamias Vu». Men dette er ikke resirkulering, og vi kan nesten garantere at du vil oppdage noe nytt i disse låtene. Både debutalbumet og oppfølgeren, «No Offending Borders» ble hyllet av et samlet pressekorps, og låtene begynte fort å leve sine egne liv. Spesielt for Torgeir Waldemar selv, som stadig testet ut forskjellige versjoner av låtene live, i øvingslokalet og til slutt i studio.

‘Jamais vu’ er et noe mindre kjent begrep enn ‘déjà vu’, og betydningen av det er rett og slett det motsatte. Der ‘déjà vu’ er en ny opplevelse som føles kjent, eller som at du har opplevd akkurat den situasjonen før, er ‘jamais vu' at en kjent situasjon eller opplevelse kjennes ukjent og ny.

«Låter står aldri stille, i alle fall ikke for meg, de vil videre. Etter noen år med livespilling har mange beveget seg et godt stykke fra der utgangspunktet var. Derfor har jeg ofte en opplevelse av Ja-mais Vu, og det var slik denne utgivelsen ble født», sier Torgeir Waldemar.

På «Jamais Vu» får du «Sylvia (Southern People)», «Among the Low» og «Summer In Toulouse» fra Torgeirs siste album, «No Offending Borders» i akustiske versjoner, og «Streets» og «Take Me Home» fra debutalbumet i elektriske og mer arrangerte versjoner. Du har hørt låtene før, men du har aldri hørt de sånn som dette.

Singelen «Streets» slippes i morgen, og du får en forhåndslytt under her.

- Streets blei gitt ut som første singel til den første skiva i 2014. Siden den gang har den vært en obligatorisk låt å ha i settet på alle konserter. Når vi nå skulle lage et minialbum med en remake av tidligere låter var det veldig naturlig å ha med denne. Låta var mitt første forsøk på å lage en Neil Young-ish låt med tette trestemte vokaler på den hippiemåten. Teksten er en historie om hvordan man tar valg som ikke nødvendigvis er smarte for en sjøl, og da gjerne overfor kvinner/partnere, forteller Waldemar til Musikknyheter.no

«Jamais Vu» slippes på Jansen Records 9. mars