Foto: Therese C Wangberg

The Hellacopters er ett av Skandinavias største og viktigste band! I 2018 besøker de Bukta eksklusivt – som eneste festival i Norge. Bandet har stått veldig høyt på vår ønskeliste i mange år og vi er i dag ekstremt stolte og ikke mins utrolig lykkelige over å kunne presentere The Hellacopters til Bukta 2018. Herregud så bra dette blir, skriver festivalen.

Bandet har alltid hatt en sterk standing i nord, og gjennomførte to sagnomsuste konserter i byen i 2001 og 2002 – begge ganger med stinn brakke og omsetningsrekord i øl(!). Vi er mange som er glade i bandet som har skjenket oss store, fengende låter og enorme album – som har gått på repeat og vært et naturlig soundtrack til mange sene kvelder og minnerike fester.

Som liveband var de uslåelige! Bandets herlige blanding av punk, garasjerock og hardrock har gitt oss mange minneverdige konsertopplevelser og låter for livet. Sammen med Gluecifer og Turboneger ble svenskene selve spydspissen i en ny bevegelse av svenske og norske rockeband på slutten av 90-tallet. The Hellacopters første album Supershitty To The Max og Payin’ The Dues gjorde dem til kultfavoritter på begge sider av Atlanteren. I tillegg til sterke studioalbum, ga bandet ut en flom av fabelaktige vinylsingler, EPer og annet snacks for den ivrigste fanbasen. The Hellacopters musikalske og kommersielle framgang fortsatte med High Visibility i 2000 hvor låter som Baby Borderline, Hopeless Case Of A Kid In Denial og Toys & Flavors for ettertiden nærmest har blitt som anthems å regne for menigheten. Med By The Grace Of God i 2002 klatret de for første gang inn på topp 20 på den norske albumlista, et vitnesbyrd på bandets enorme popularitet i Norge. The Hellacopters gjorde en formidabel innsats for rocken, hvor de satte fokus på riff, energi og fest på plate så vel som i konsertformat. Når Bukta i 2018 feirer 15 år med rock, øl og sjømat føles det både naturlig og nødvendig at The Hellacopters står på scenen.

Svenskene gjenoppstod i 2016 etter et særdeles unødvendig åtteårig avbrekk. Siden har de spilte et utvalg konserter, i fjor i Norge under Øyafestivalen, til stor begeistring for både fans og anmeldere.

The Hellacopters spiller dermed sammen med blant andre Scandirock-kompisene i Gluecifer, og Thåstrøm på årets Bukta.