Foto: Marisa Gesualdi

The Breeders annonserer slippet av sitt etterlengtede femte album! Albumet har fått tittelen "All Nerve", og inneholder blant annet den nylig utgitte singelen "Wait in the Car". "All Nerve" blir første nye plate gruppen slipper på ti år, og er ute 2. mars 2018 via 4AD. Nå kan fansen glede seg med en ny smakebit i form av tittelsporet.På "All Nerve" gjenforenes bandmedlemmene Kim og Kelley Deal, Josephine Wiggs og Jim Macpherson, lineupen som sto bak det ikoniske og platina-selgende albumet "Last Splash". Kvartetten vendte tilbake til scenen i 2013 for å feire albumets 20-årsjubileum, og har siden det jobbet i det stille med nytt materiale.

Innspillingen av albumet har foregått i Candyland i Kentucky med Mike Montgomery; Electrical Audio i Chicago med Steve Albini og Greg Norman; og med Tom Rastikis i Fernwood Studios, Ohio. Flere av sporene har med gjestemusikere, blant annet er Courtney Barnett med på backing-vokal på sporet "Howl at the Summit", sammen med Bones Sloane, Dave Mudie og Dylan Ransom-Hughes. Artwork er som vanlig laget av Chris Bigg, som har jobbet med bandet siden deres første album "Pod" (1990).

I sammenheng med albumslippet, og for å følge opp en svært vellykket klubbturné på slutten av året i fjor, legger The Breeders ut på en lengre turné i Nord-Amerika og Europa denne våren og sommeren. Foreløpig er ingen konserter annonsert i Norge. Se hele turnéplanen HER.

The Breeders er Kim Deal på vokal og gitar, Kelley Deal på gitar og vokal, Josephine Wiggs på bass, og Jim Macpherson på trommer.