Hadeland-punkerne The Good the Bad and the Zugly slipper sitt tredje album, Misanthropical House, 26. januar

- Misanthropical House er en meget emosjonell plate. Den reflekterer den norske folkesjela, et salig sammensurium av norske verdier som stort sett dreier seg om syting og klaging. Gbz vil ha sutringa tilbake i punkrocken! For det er ikke måte på hvor mange skavanker de har fått slengt i tryne nå som snart hele bandet har rukket å bli middelaldrende: Hemoroider, fotsopp, fedme, hårtap, moderate depresjoner og fyllesjuke, så klart. Hva annet kunne man forvente, forteller bandet.

Coveret til Misanthropical House inneholder mange mange morsomme detaljer.

- Som på de to forrige skivene er det Flu Hartberg som har tegnet coveret også denne gangen. Karakterene baserer seg først og fremst på innholdet i tekstene. Hvis du hører på skiva vil du finne at det meste på coveret har hjemmel i elementer derfra. Inspirasjonen visuelt fra vår side var en blanding av coveret på Øystein Sundes «Kjekt å ha» og filmplakaten til "Rock´n´roll High School», sier Eirik Melstrøm til Musikknyheter.no

Forrige gang Musikknyheter.no så The Good the Bad and the Zugly i Bergen varmet de opp for Kvelertak. Da terget de på seg publikum (og vår bergenske anmelder) med å blant annet å kalle Oslo for den eneste byen i Norge fra scenen. I februar er det klart for konsert på Hulen.

- Det blir bra å spille i Bergen igjen, en stund siden sist nå. For vår del blir det alltid innholdsrike turer dit. Ett av bandets medlemmer har måttet bo der litt siden sist, hvilket jo kan anses som et klamt og smått ironisk karma-klaps i bakhode på mange måter. Men det ble i alle fall en låt ut av det. Og vi har aldri spilt på Hulen før, så det blir kult.

I disse Spellemann-tider lurte vi på hva GBZ synes om årets nominasjoner.

- Har ikke så mange tanker om Spellemann egentlig. Vi var der for et par år siden. Selve seansen var ganske ulidelig, og vi rømte i pausen. Det er tilstrekkelig med mørke fra før til å orke å overvære kulturminister Helleland intervjue Markus og Martinus om tilstanden i norsk musikk. Men det var jo hyggelig å bli nominert. Ser at vår gode venn Trollgeir Woldemort er nominert i Rock i år, så setter en ti´er på han. Sånn med tanke på at vennskaps-connections i kulturnorge er så i vinden om dagen.

Etter albumslipp er det klare for norgesturnè:

- Skiva kommer 26. januar. Så skal vi ut å spille litt i februar: Hulen i Bergen (16.feb), Checkpoint Charlie i Stavanger (17.feb), Bastard i Tromsø (22.feb), Lobbyen i Trondheim (23.feb) og JohnDee i Oslo (24.feb). Også blir det vel litt i sommer. Booka nylig Hellfest i Frankrike, hvilket blir den gjeveste jobben vår til nå tror jeg.

- Ellers er planene å leve livene våre akkurat som før. Ivar gleder seg til fiskesesongen veit jeg. Kim er opptatt med å fikse opp en gammel båt. Zugly har investert noen penger i et tatovering-fjernefirma, Magne har blitt international asshole og jeg har en liten modelltog-samling gående, forteller Eirik Melstrøm til Musikknyheter.no

Musikknyheter.no kjører i dag premiere på den diggbare singelen West Coast Exile, som er nok en nikk til Bergen og vestlandet.

- Det er en låt om hvor idiotisk det er å dra i selvpåført vestlands-eksil, om den komiske ironien av å utsette seg selv for en skjebne tilsvarende tur-retur i Dantes ni helvetesringer. Det er en oppfordring til alle fremtidige idealister, åndsminglere, degenererte studentnoviser og driftighets-kåte fremtidsytere om å avstå fra å forfølge drømmene sine - til folk som sier de har seg selv å takke, men som faen meg ble født i nedoverbakke.

Låten er skrevet og er innspilt av The Good the Bad and the Zugly i Top Room studio på Hadeland. Anders Nordengen har mikset og produsert.Norgesturne:

16/2: Bergen, Hulen
17/2: Stavanger, Checkpoint Charlie
22/2: Tromsø, Bastard
23/2: Trondheim, Lobbyen
24/2: Oslo, John Dee