Foto: Anne Deniau

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «She Gave Me Away» og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge. Denne kvelden vil de spille seg gjennom høydepunkter fra den fyldige katalogen av vakre, mollstemte sanger.

- Lørdag 20. januar spiller vi nyttårskonsert på Rockefeller for femte året på rad. I år kommer vi til å presentere flere helt nye låter som vil dukke opp på et nytt MM-album i nær fremtid. Vi kommer selvsagt også til å spille gamle sanger om igjen, men i en litt annen innpakning enn det som har vært vanlig de siste årene. Vi har nemlig fått med oss popkunstneren og multiinstrumentalisten Thom Hell på laget denne kvelden, og har store arrangementsmessige planer for noen av de eldre låtene i katalogen. Thomas har for øvrig spilt med oss før (både som support og som musiker i bandet, så han kjenner materialet godt, forteller Pål Angelskår.- Også på supportsiden har vi gjort et skikkelig scoop, denne gangen. The Little Hands of Asphalt er låtskriveren, multiinstrumentalisten og produsenten Sjur Lyseid - en superbegavet melodisnekker og kanskje Norges beste tekstforfatter på engelsk. Er du glad i artister som Elliott Smith og Bright Eyes, gjør du lurt i å sjekke ham ut. Little Hands har ikke spilt konsert i Oslo på fire år, så dette er faktisk en liten indiesensasjon, avslutter Angelskår.

Minor Majority debuterte i 2001 med platen «Walking Home From Nicole’s» og har gitt ut seks kritikerroste album, som har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. For platen «Reasons To hang Around» vant de Spellemann-pris i «Popgruppe»-kategorien i 2006.

Bandet la faktisk opp i 2010, men har gjort sporadiske liveopptredener fra 2014 og frem til i dag. Bandet gjorde platecomeback i 2016 med låta: «I’ve Been Here Before You», og er nå godt i gang med å spille inn et helt nytt album.

Du kan vinne billetter til deg selv og en venn om du vet svaret på følgende spørsmålet:

Hvem var med på vokal på låten «Dancing in the Backyard» som kom ut 2002?