Øyafestivalen avslutter som vanlig den siste dagen i Tøyenparken med en norsk headliner på hovedscenen. I år er det Cezinando som tar steget opp og headliner lørdagen.

Øya har hele veien vært med på å løfte norske artister fram. Dette gjelder også når det gjelder å bidra til å skape nye norske headlinere. Lars Vaular, Susanne Sundfør, Todd Terje og Karpe Diem er bare noen av de vi har tidlig ment at er perfekte til å avslutte på vår største scene. I år har turen, helt fortjent, kommet til vår nye superstjerne Cezinando.

Vi har hatt dialog med Cezinando om headlinerplassen i lang tid, siden han imponerte oss med sin Øya Ung-konsert våren 2017. Etter det har han solgt Rockefeller på bare noen minutter, noe som sier mye om den økende interessen. Med det nye albumet har han tatt enda et stort seg opp karrierestigen. Den neste konserten hans i Oslo blir under Øya, og han lover den største sceneproduksjonen han har hatt, skriver Øyafestivalen.

LES OGSÅ: Superstjerne headliner Øyal

En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har applaudert Cezinandos unike musikalske univers helt siden han som 16-åring debuterte med ep-en «Cez 4 Prez». I 2016 ble albumet «Barn av Europa» sluppet til fantastiske kritikker. Han er en rapper som skiller seg fra mengden – både i tekst, melodi og karakter.

Med «Vi er perfekt men verden er ikke det» – både i egen versjon og med Astrid S – har Cezinando gjort nok en låt til allemannseie. Godt hjulpet av Skam har den fulgt opp store hits som «Botanisk Hage» og «Håper du har plass».

LES OGSÅ: Cezinando fikk full pott på Rockefeller!l

Han blir dessuten omtalt som en sann poet – med god grunn. I konkurranse med knallsterke navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval og Karpe Diem, hentet han hjem prisen for Årets tekstforfatter under Spellemann 2016 – hvor han også var nominert i kategoriene Årets urban og Årets album. Cezinando har markert seg som en enestående liveartist også, og har tatt konsertgjengere landet over med storm med sine eksplosive liveshow.

Til årets spellemann har han intet mindre fire nominasjoner.