Den årlige midnattskonserten på toppen av fjellet har blitt en tradisjon på Slottsfjell. Denne gangen med selveste First Aid Kit! De populære søstrene spiller torsdag 19. juli.

Lite visste søskenparet Johanna og Klara Söderberg om suksessen som ville komme, da de la ut et knippe demolåter de hadde spilt inn på pikerommet via Myspace tilbake i 2008. First Aid Kit ble like fullt oppdaget, og søstrene fikk en hit av å melodiøst fantasere rundt countryens førstedame Emmylou Harris. Album som «Lion’s Roar» (2012) og «Stay Gold» (2014) ledet til stadig større anerkjennelse, og søstrene har mang en gang bevist at de kan spille fletta av Nashville med sin teft for vakre countrymelodier og sitt helt egenartede samspill.

I løpet av høsten 2017 har First Aid Kit allerede fengslet oss med singlene «It’s a Shame» og «Fireworks». Nå er deres fjerde album; «Ruins» endelig her, til svært god mottakelse av både internasjonal og norsk presse. Aftenposten skrev blant annet at: «Et såret First Aid Kit imponerer igjen», mens DN skrev: («... når stemmene vikles inn i hverandre på en spesiell måte forlater de for en stund det sjangerkorrekte og skaper musikalsk unntakstilstand.»)

Søstrene inntar selveste Oslo Spektrum 13. mars, og i sommer får vi gleden av å høre deres vakre melodier på fjellet.OBOS på fjellet er en tradisjon for alle aldre på Slottsfjell nå: For niende år på rad gir OBOS bort gratisbilletter til denne stemningsfulle, unike konserten på toppen av Slottsfjellet. OBOS på fjellet starter i det resten av festivalen glir over i natta og avsluttes.