Ukas fjerde slipp fra Øya er Karin Dreijers albumaktuelle solokarriere, under navnet Fever Ray. Hun skal spille i Sirkus torsdag 9. august, samme dag som blant andre Kendrick Lamar, Wolf Alice, Sleaford Mods og Moses Sumney.

Karin Dreijer Andersson har hatt stor suksess som den ene halvdelen av den svenske elektronika duoen The Knife, og da de hadde en pause begynte hun på sitt soloprosjekt, og i 2009 slapp hun sitt selvtitulerte debutalbum under artistnavnet Fever Ray. Albumet var en stor suksess verden over, hvor Aftenposten her hjemme trillet en femmer på terningen og skrev at albumet var skummelt bra.

Fever Ray har tidligere spilt flere konserter i Norge. Deres første konsert på Parkteatret var fullstappet, og like etter returnerte de som headliner på Øyafestivalen i 2009. Senere samme år spilte de deres avskjedskonsert, og på grunn av enorm etterspørsel måtte den flyttes fra Rockefeller til Sentrum Scene.

Karin Dreijer Andersson er nok godt kjent her til lands for samarbeidet med den norske elektronikaduoen Röyksopp, hvor hun har bidratt med vokal på låtene «What Else Is There», «This Must Be It» og «Tricky Tricky».

Nå har hun hatt en pause på lange 8 år, men slapp i oktober singelen «To The Moon And Back» og deretter albumet «Plunge».

2. april besøker hun USF Verftet i Bergen, og 3. april spiller hun for et allerede utsolgt Sentrum Scene i Oslo.