Foto: Glenn Melling

Måkeskrik kan slippe to nye navn til årets festival. Med The Dogs og Sibiir blir det rock, det blir hardt og det blir knallhett på scenen i Bendiksbukta til sommeren.

- Sibiir har vi holdt øye med et par år nå og i år fikk vi det endelig kloa i dette knallfete bandet som høster lovord i øst og vest, forteller festivalsjef Cathrine Sørensen. The Dogs har bygget seg opp en trofast fanskare i Kristiansand og har hatt flere knallkonserter her i byen, så vi gleder oss til å ha dem på besøk, avslutter hun.

Selv som ferskt band innen hardcore-sjangeren har de allerede begeistret anmeldere og publikum med et kritikerrost debutalbum og hardslående liveshow. Bandet består av folk med bakgrunn fra Sigh & Explode, Jack Dalton og Call:Vega, og gis ut på den anerkjente plateselskapet Fysisk Format. Til våren finsliper de live showene sine, og blir med Kvelertak for andre gang på Europa-turné. Ved å slippe Sibiir løs på scenen i Bendiksbukta håper vi på en ordentlig konsert-eksplosjon.

The Dogs - avslutter Måkeskrik med et brak The Dogs, med Kristoffer Schau i spissen, har i en årrekke markert seg som et av de mest hardtarbeiden de bandene i Norge. Med årlige albumslipp til knallkritikker, utsolgte konserter landet rundt og konstant turnering har de sakte men sikkert jobbet seg opp til å bli et navn i tetsjiktet av norsk rock. Tradisjonen tro har de også i 2018 sluppet et album på den første mandagen i året. «The Grief Manual» ble innspilt i Nabolaget gjennom to hektiske uker i september og er The Dogs ́ sjette studio album.

Måkeskrik i Bendiksbukta, Kristiansand 13.-14. juli

Foreløpig line-up:

Daniel Kvammen 13. juli

The Dogs 14. juli

Whales & This Lake tba

Sibiir tba