Foto: Christian Hjorth, Roskilde

Kongen av hiphop, selveste Eminem, headliner Roskilde Festival onsdag 4.juli. Siden årtusenskiftet har han tronet øverst på ønskelista til festivalpublikummet og nå er ventetiden endelig over.
Konserten på den Orange Scene blir en av Eminems får europakonserter sommeren 2018.

- Eminem er en av de største artistene i sin generasjon og i nesten 20 år har vi forsøkt å få ham til Roskilde Festival. Dette er en av de råeste bookingene vi har gjort og jeg må innrømme at jeg felte noen tårer da jeg fikk den endelige bekreftelsen, sier Anders Wahrén, bookingsjef på Roskilde Festival.

Eminem til Norge!

Med et platesalg på over 172 album er den 45 år gamle rapperen, produsenten, låtskriveren, skuespilleren og provokatøren, verdens mestselgende rapper noensinne. Han står bak hits som Stan, The Real Slim Shady, Without Me, My Name Is, Cleanin’ Out My Closet, Love the Way You Lie, og med Lose Yourself, fra det delvis selvbiografiske dramaet 8 Mile, ble han den første rapperen som mottok en Oscar for beste filmmusikk.

- Eminem har brakt hiphopen ut til den brede befolkningen verden over, og hans betydning for musikken gjennom de to siste tiårene er uten sidestykke, forteller Wahrén.

Eminem fikk sitt globale gjennombrudd med albumet The Slim Shady LP i 1999, og både The Marshall Mathers LP og The Eminem Show regnes i dag som klassikere. Hans niende album Revival kom i desember 2017 og dette er Eminems åttende album på rad som debuterte på toppen av Billboards topp 200-liste.

- Eminem har spilt få, men eksklusive konserter opp gjennom årene og derfor har vi også måttet vente så lenge med å få ham til Roskilde Festival. Det snakkes fortsatt om hans opptreden på fjorårets Reading-festival og før han entrer den Orange Scene har han spilt seg varm på en rekke konserter i USA så jeg tror dette blir en perfekt start på festivalen, sier Anders Wahrén.

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort artister som Bruno Mars, Gorillaz, Stormzy, First Aid Kit og Kakkmaddafakka. Tilsammen kommer rundt 175 artister til å spille på årets festival.