I dag slipper black metal-legendene Dimmu Borgir sin første nye låt på 8 år; «Interdimensional Summit». Singelen er første smakebit fra det kommende albumet «Eonian» som slippes til våren.

Singelen blir tilgjengelig digitalt og på en 7” vinyl EP, som inneholder den nye låta «Interdimensional Summit» og singelen «Puritania» i live-versjonen fra deres sagnomsuste konsert i Oslo, med KORK.

«Interdimensional Summit» representerer den mer episke siden av et mangefasettert album, som hyller alle epoker i bandets 25 år lange historie. Denne første smakebiten fra fullengderen er som i tro Dimmu-ånd symfonisk fra start til slutt. Den er mektig, mørk og forførende.

- Folk vil høre at det er oss for å si det sånn. Det er en tung, uptempo og stram låt, en tydelig headbanger! Det er helt klart noen tydelig spor tilbake i tid, men kamuflert inn i nåtidens Dimmu-drakt, forklarer Silenoz.

Sammen med singelen slippes det også en musikkvideo som er filmet av Patric Ullaesus, som tidligere har jobbet med bandet i forbindelse med fra

«Progenies of the Great Apocalypse», «Sorgens Kammer - Del II» og den prisvinnende «The Serpentine Offering».

- Videoen blir jo en slags re-introduksjon av Dimmu siden det er så lenge siden vi har sluppet nytt materiale. Så vi følte for å holde det i en litt ren stil nå i starten, sånn at publikum får tid til å bli varme i trøya igjen, fortsetter Silenoz.

- Det føles veldig godt å endelig få sluppet beistet fri fra fangenskap! Vi har jobba iherdig med denne plata i mange år. Og det er noe vi tror vil gjenspeiles i lytteropplevelsen, avslutter bandet.

Dimmu Borgir startet karrieren som pionerer innen svartmetallsjangeren og har vært kjent som Norges fremste kultureksport med flere millioner solgte plater verden over.

Eonian blir den tiende fullengderen fra det legendariske bandet og vil se dagens lys fredag 4. mai 2018. Albumet inneholder ti nye låter produsert av bandet selv, og co-produsert av Jens Bogren som også har mikset platen.