Denne uka har Øya starta slippene av artister som skal spille i Hi-Fi Klubben, en scene for både DJs og livemusikk. I tillegg har festivalen i dag sluppet to tungvektere til torsdagsprogrammet:

Goldie (UK), DJ-sett - onsdag 8. august
Behemoth (PL) - torsdag 9. august
Bokassa - torsdag 9. august
Bendik Giske + Amund Ulvestad - fredag 10. august
Carmen Villain - lørdag 11. august
Skatebård, DJ-sett - lørdag 11. august

Behemoth (PL)
Polske Behemoth har i årevis vært et av Europas ledende ekstremmetalband. Siden tidlig på 90-tallet har Nergal vært hjernen bak et band som hele veien har fått et større publikum og oppmerksomhet.

Demigod fra 2004 var et gjennombrudd i hjemlandet, og solgte også godt andre steder. De to siste skivene Evangelion (2009) og The Satanist (2014) toppa den polske albumlista og gjorde det meget godt i land som Finland og Tyskland. The Satanist endte til og med på topp 40 på den amerikanske salgslista.

I løpet av 2018 kommer det et nytt album, og bandet skal ut på en lengre pakketurné i USA med Slayer, Testament, Anthrax og Lamb Of God før de kommer til Tøyenparken.

Bokassa
Bokassa holder til i Trondheim og blander sine favorittstiler, nemlig pønkens tempo og stonerrockens tyngde. De har vist seg fram et par ganger på Klubbdagen de siste åra, men i 2018 er det på tide at de sprer kraftfull og fengende rock til et større publikum i Tøyenparken.

Etter noen sterke singler og EPen War On Everything, ga de i fjor ut albumet Divide & Conquer. Det resulterte i gode anmeldelser i inn- og utland. Den britiske utgaven av Metal Hammmer mente dette var et av de aller sterkeste debutalbuma i fjor. Metallicas Lars Ulrich var voldsomt begeistra for bandet i sitt radioshow for kort tid siden.