Foto: Therese C. Wangberg, Musikknyheter.no

I forrige uke ble det kjent at Sivert Høyem forlater Paradise og bandet avlyser alle de kommende konsertene, en av dem var Bukta i Tromsø.

Vi har jobbet på spreng for å få på plass en erstatter til å komplementere vår nordnorske Kanon Lørdag. I dag er vi utrolig glade for å kunne meddele at fantastiske Sivert Høyem tar med seg sitt band til Telegrafbukta i juli, som en av ytterst få festivaler i sommer, skriver festivalen i pressemeldingen.

Sivert Høyem er en av de mest folkekjære artistene vi har her nord. Etter å ha frontet Madrugada – ett av norgeshistoriens desidert beste rockeband, har Sivert Høyem gjennom seks fantastiske soloalbum etablert seg som en av vår tids absolutt største stemmer og viktigste artister.

Fortsatt beveger Artisten, med stor A, seg gjennom et skyggefullt landskap, men det er et varmt lys som kaster skyggene. Høyem er innehaver av en stemme som må betraktes som en av landets virkelige naturressurser, og han har en klangbeherskelse og en fraseringsevne som bare en klassisk musiker kan besitte. Gjennom hele karrieren har han utviklet sitt særegne og mørke lydbilde, hvor stor låtskriverkunst og intens formidling har blitt hans varemerke. Kjente låter som «Priosoner Of The Road», «Moon Landing», «Into The Sea» og Madrugada-klassikeren «Majesty» skinner med stor kraft i den fenomenale konsertinnspillingen fra Acropolis, som viser en artist på høyden i sin karriere.

På sitt siste album «Lioness» blir Høyems vokal båret fram, ikke bare av det ytterst solide bandet han omgir seg med, men også av en rik, organisk vev av strykere og akustiske instrumenter. «Lioness» er et album som pulserer av varme og liv. På sitt sjette soloalbum har han funnet et lys som han deler med sitt publikum. Høyem går fortsatt gjennom et nattlig landskap.