The Tallest Man On Earth annonserer en 5 episoder lang serie, When The Bird Sees The Solid Ground. Første episode heter An Ocean, og du kan se den under her.

Hver låt er en ny original studioinnspilling som kommer sammen med videoopptak regissert av Kristian Mattson selv.

Både musikken og videoene er et pågående prosjekt som vil bli produsert etter hvert som serien utvikler seg gjennom vinteren, våren og sommeren 2018 i Sverige og USA, med Matsson som vekselsvis både sitter bak mikrofonen og bak kamera. Fra og med 9. mars vil en ny sang og video bli gitt ut Rivers / Birds Records gjennom AWAL / Kobalt Recordings.

For et år siden begynte Matsson å forfølge en visjon, selv om han ikke var helt sikker på hva det var. Noe om å lage musikk, men å komme vekk fra syklusen av å måtte spille inn et dusin sanger og så vente nesten et år for at de skal komme ut. Men også for å lage sine egne videoer, som følge av lang tids interesse for foto og filmskaping.

Denne gangen vil sangene bli tatt opp i studioet slik at de blir riktig mikset og mastret, i tillegg vil sangene bli lansert på egenhånd og tilgjengelig uansett hvor du hører på musikk.

The Tallest Man On Earth annonserer også en turné og 8. oktober besøker han Oslo og Folketeateret.