Foto: Ingrid Pop

Med sitt første album på 22 år gjorde SLOWDIVE et triumferende comeback i 2017. De ærverdige shoegazeveteranene kunne fort stått i fare for å bli en unødvendig nostalgitrip, kun myntet på fansen. Men det selvtitulerte fjerdealbumet figurerte høyt på fjorårets Best Of-lister og låter uimotståelig friskt og endeløst vakkert. Lag på lag med effekttunge gitarer og drømmende vokal males over et stort lerret av lyd som treffer deg midt i hjertet og setter dype spor.

Selv om de eksisterte på siden av britpopbølgen har 90-tallsklassikeren «Souvlaki» gitt bandet legendestatus. Sammen med band som My Bloody Valentine, Lush og Ride representerte Slowdive de store stemningene gjennom storslått produksjon med fokus på svevende gitarer og klangtunge melodier. Bandets betydning og innflytelse har vokst med årene, og de fortsetter i aller høyeste grad å skape musikk som evner å engasjere på et høyere plan.

Slowdive spiller følgende steder i Norge:

18.07 - Rockefeller, Oslo
19.07 - Landmark, Bergen
20.07 - Bukta, Tromsø


Konserten i Bergen blir deres minste klubbkonsert på 25 år, når de besøker lille, intime Landmark!. Venuevalg var ønsket av bandet selv!

Perfect Sounds Forever sin desidert største konsert på det lille stedet, og en av de største indiekonsertene som har funnet sted de siste årene i Bergen.


Slowdive spilte på Slottsfjell i fjor