Supergruppa Prophets of Rage, med medlemmer fra Rage Against The Machine, Public Enemy og Cypress Hill, kommer til Sentrum Scene 2. juli, og Bergen to dager etter!

Den celebre konstellasjonen består av rapperne Chuck D fra Public Enemy og B-Real fra Cypress Hill, DJ Lord fra Public Enemy, samt gitarist Tom Morello, bassist Tim Commerford og trommis Brad Wilk – de tre sistnevnte med en fortid i Rage Against The Machine. Gjennom en blandning av Rage Against The Machines signaturriff, Public Enemys kraft og Cypress Hills lekfulle energi, skapte bandet sitt første og selvtitulerte album i fjor høst.

Etter tumultene rundt det amerikanske valgresultatet, fant disse seks artistene fra relativt ulike sjangrer hverandre gjennom en felles og politisk kamp, med et formål om å «kjempe mot maskinen og systemet». De har alle en revolusjonær åre i seg som våknet til liv, og de bestemte seg for ikke å sitte ro de kommende årene – men ønsket å slå tilbake med musikken som verktøy.

– I utgangspunktet var Trump hovedårsaken til at samlet oss. Men det er ikke sånn at vi ønsker en katastrofe bare sånn vi kan være et bedre band. Vi vil at verden skal være bra og vakker, uttalte Chuck D til Gaffa i et intervju i fjor.PS! Det er nokså nøyaktig 25 år siden Rage Against the Machine spilte på Rockefeller 1. februar 1993 – den gang for halvfull sal!

Sentrum Scene mandag 2. juli.
Bergenhus Festning onsdag 4. juli.

Billetter i salg fredag 16. mars kl. 09.00