Foto: Julia Naglestad

Singelen «Hvis du ser ho» er første smakebit fra albumet 8530 Bjerkvik som slippes denne våren. «Hvis du ser ho» handler om det som var, og den man har blitt. Om å ikke ta sjansen, og om det som kunne vært annerledes.

Her har produsent Cato «Salsa» Thomassen perfeksjonert lydbildet man ble kjent med på det kritikerroste albumet «Vårres egen lille krig» fra 2015. Det låter både fyldigere og mer melodisk, drevet frem av motoriske rytmer under Vidars ettertenksome vokal.

– «Hvis du ser ho» startet som ei neddempet vise. Litt Townes van Zandt-aktig, faktisk. I møtet med Gaute Fredriksen og Cato «Salsa» Thomassen, som jeg samarbeider med, ble den pumpet opp til den typen rock jeg alltid har likt, helt siden jeg første gang hørte «No Surrender» blåse nedover Sletta i Bjerkvik sommeren 85. Tekstlig er den om valgene vi tar, eller kanskje rettere sagt tok, og hvordan livet utvikler seg etter dem, forteller Vidar til Musikknyheter.no

– «Hvis du ser ho» er også blitt en sang jeg synes kler bevegelse, en sang for veien.

– Utgangspunktet for sangene på albumet er stemninger og historier fra et hjemsted. Men, man trenger ikke komme fra Bjerkvik for å kjenne seg igjen i tematikken. For, alle har vi jo et hjemsted. Bjerkvik er tilfeldigvis bare mitt, sier han om det kommende albumet.

– De siste årene, spesielt etter å ha blitt far, har jeg kommet tettere på min egen oppvekst igjen. Det å komme i kontakt med sin egen fortid i denne fasen av livet har fascinert meg, og har nok preget arbeidet med sangene på «8530 Bjerkvik». Hvordan fortiden og nåtiden spiller på hverandre. Hvordan måten vi husker på henger sammen med det som til enhver tid skjer med oss her og nå.

– Så selv om utgangspunktet for sangene på «8530 Bjerkvik» kanskje er stemninger og historier fra et hjemsted, så opplever jeg sterkt at sangene også utspiller seg her og nå, i dag - og ikke nødvendigvis i Bjerkvik heller, avslutter Vidar Vang.