Foto: Simen Rotevatn


Himmelhøyt slipper i dag en ny singel, Alt Annet Kommer Etterpå . Låten er andre singel, etter Lovløs, før et planlagt EP-slipp i løpet av våren.
I anledning dagens singelslipp har bandet skrevet en liten introduksjon til bandets tekstunivers for nye (og gamle) lyttere, og videre hvordan Alt Annet Kommer Etterpå passer inn i dette universet:

- I Himmelhøyt sine låter møter vi to personer. Lucas og Lena. To helt forskjellige mennesker, to forskjellige bakgrunner med to forskjellig syn på det meste. De enes sjelden om noe som helst, men en ting er de helt enige i; de er hverandres alt de aldri ville ha. Men av en eller annen grunn klarer de ikke aldri å gi slipp på hverandre. De er som to magneter som både trekkes mot hverandre og skyves fra hverandre samtidig.

I “Alt annet kommer etterpå” er vi i gjennom Lucas sine øyne vitne til kvelden da Lucas og Lena møttes for første gang. De er på en bar ingen av dem hadde planer om å dra til, og ingen av dem egentlig liker. Klokka er alt for mye og vi følger historien fra da det store spørsmålet faller; “Vil du bli med meg hjem?”


På spørsmålet om hvordan låten ble til svarer vokalist Audun Gjelstad Jakobsen følgende:
- Noen låter er det vi i bandet kaller “slitere”. Låter som vi pusser og sparkler på gang på gang. “Alt annet kommer etterpå” var så absolutt ikke det. Etter at Oliver spilte riffet for første gang var det liten tvil om hva de neste tre timene kom til å handle om. Teksten hadde jeg allerede klar, gjemt et i sted bak i arkivet på telefonen, og melodien lå liksom bare implisitt når verset kom for første gang. Vi alle visste bare hva som måtte gjøres, så da var det bare å gjøre det. Det er når sånne låter som detta her dukker opp, hvor det er superdigg å spille i band.

Sjekk ut den nye singelen Alt Annet Kommer Etterpå under: