Programmet til Slottsfjell begynner å ta form for alvor. I går slapp festivalen Silvana Imam til fjellet, og i dag supplerer de med fire nye navn.

Raptalentet Ezzari kommer. Det samme gjør australske Confidence Man, Urørtvinner Jon Olav og gjengangerne i Ila Auto.

Ezzari

Veien fra SKAM til en karriere som rapper, var overraskende kort for det unge talentet Ezzari. Etter å ha spilt i den populære NRK-serien markerte han seg fort som en rapper verdt å holde øye med. Ezzari ble blant annet signert til Universal Music og DefJam bare en måned etter å ha lagt ut sin første låt på Youtube, og har fått et imponerende apparat rundt seg på kort tid. Låta, som var en remix av Meek Mills «Blue Notes» ledet vei for singlene «Null», «Dør for deg» og ferske «Ikke ring meg (jeg ringer deg)». Til tross for at Ezzari fortsatt er varm i trøya, viser låtene en artist med sterke tekster, wavy sound og rytmer som fenger.

Confidence Man (AU)

Confidence Man har skapt internasjonal buzz både i bransjen og blant publikum for sine euforiske konserter, og det australske bandet blir stadig omtalt som en av de nye, spennende gruppene akkurat nå.

Bandet har blant annet hevdet til musikkmagasinet NME at det «There’s not enough dork in dance music these days», og man kan nærmest forestille seg festen de skaper på scenen etter å ha lyttet til fengende bangere som «Boyfriend (repeat)» og «Don't You Know I'm In A Band». Confidence Man har blitt kjent for å være en portabel fest, og at "det å oppleve dem live er som å se en maskin som er designet for å få deg til å danse og miste kontrollen." Bandet har allerede solgt ut konserter i Europa, og debutalbumet «Confident Music For Confident People» slippes 13. april.

JON OLAV

Slottsfjell har en lang tradisjon i å invitere NRK P3s Urørtvinnere til fjellet, og i år er intet unntak. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med talentfulle Jon Olav som stakk av med seieren under Urørtfinalen på by:Larm.

22-åringen fra Ørsta har blant annet bemerket seg ved å prøve å få oppmerksomheten til Statsminister Erna Solberg med låta «Hei Erna», og den fengende singelen «Talentfabrikk».

Ila Auto

Ila Auto på Slottsfjell har definitivt blitt en tradisjon på Slottsfjell. I år er de tilbake igjen for tolvte gang – Vestfolds fineste, Vivestadkryssets ambassadører, bluegrassens beste.

Gjennom en lang, lang, lang rekke konserter har Ila Auto blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Musikken handler om kjærlighet eller mangel på kjærlighet, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett.