Foto: Michaela Klouda

KitFai ble dannet i 2013, da fem gode venner gikk sammen for å lage musikk på måten de hadde vokst opp med musikk på. Med inspirasjonskilder som Mew, Paramore, Further Seems Forever, og Matchbook Romance er det ikke vanskelig å høre at KitFai kanskje skulle ønske de slo an i 2004.

– «The Way Ahead» er en låt som handler om å miste noen som står deg nær og hvordan det kan være vanskelig å komme seg videre. Idèen til låta kom fra setningen ”you take your time, and I am taking yours, som er en slags indre dialog man har med den man har mistet, hvor man stjeler hverandres tid fordi man ikke klarer å gå videre. Låta kan man si er inndelt i to, både musikalsk og tekstlig. På den ene siden sirkler vi rundt vonde følelser som savn og sorg, og tiden som går. På den andre siden aner vi et håp, og skjønner at det er mulig å hente seg inn og komme seg videre, og glede seg over de gode minnene, sier bandet om låten.

KitFai har tidligere gitt ut EP-en Grip som mottok gode tilbakemeldinger og fikk spilletid i NRKP3 gjennom Urørt. Det samme gjelder de to enkeltstående singlene ”Down” og ”In Every Way”. ”Down” ble også brukt i NRK-serien Unge Lovende. Bandet har markert seg som et solid liveband og har spilt konserter over hele vårt langstrakte land, deriblant festivaler som OverOslo, Slottsfjell og Pstereo, Skjervafest og by:Larm.

Bandmedlemmene har tidligere spilt i band som Leprous, Shevils, Over the Trees og Psyence Fiction.

«The Way Ahead" slippes fredag 23.mars og låta blir å finne på plata «The Things You Left Us» som slippes i september 2018.