Med fire utgivelser på rappen bak seg, tar Rural Rebel Rock et pust i bakken og nyter utsikten med en helt egen Rural Rebel Kveld.

Rural Rebel Rock er et plateselskap som ønsker å ta hele landet i bruk, og vil være bygde-Norges trojanske hest i Oslo – rullet helt inn til maktens korridorer på Youngstorget. For å feire sine fire første plateutgivelser denne våren, har plateselskapet snekret i hop et ordentlig feirekalas i hovedstaden 6. april.

Da åpnes nemlig dørene på Mono til en Rural Rebel Kveld, med to av sine fire band representert: en dobbel sørvestlandsk invasjon anført av Frynsete På Nervene og Føkkefjord.

Frynsete på Nervene er et jærsk hardrockband som forenes i en søken etter neste helg og gruppeterapi. Tjukke gitarriff ledsager tekster preget av sørvestlandsk tungsinn og de enkle behov i et nervevraks hverdag. Låttitlene ”Lappen”, ”Stavanger Anger” og ”Neste helg” forteller mye om hvor det bærer hen.

Føkkefjord, derimot, er et lo-fi folk-band bestående av to unge småbyrøvere fra Flekkefjord. Sammen lager de enkel rock ’n’ roll, tolket med raske, akustiske riff fra en tilgriset gitar og lyriske skråblikk i låter som er over på et blunk. Dette var den første Rural Rebel Rock-plata, og ble utgitt 23. februar til hyllester fra blant annet Stavanger Aftenblad, Ruben på P3 og godeste Radio Kvinesdal.

Vi anbefaler leseren å dra til Pløens gate og smake på dette heksebrygget av svidd gummi og skitne bukser med størkna Mikkey Finn.