Selveste Pharrell Williams tar med seg hele N*E*R*D og deres 20 musikere for det største showet i Palmesus’ 10-årige historie.

Hiphop- og rockebandet N*E*R*D slo for alvor gjennom i 1999 og består av nevnte Pharrell Williams og Chad Hugo (som sammen er kjent som produsentduoen The Neptunes) i tillegg til tredjemannen Shay Hiley. Debutalbumet deres fra 2001, ”In Search Of…”, solgte til gull i USA og toppet lister over hele verden med godlåter som ”Rock Star” og ikke minst ”Lap Dance”.

Suksessen fortsatte med oppfølgeren ”Fly Or Die” i 2003 og fostret moderne klassikere som ”She Wants To Move” og ”The Way She Dances” og ”Maybe”, før gruppen gikk fra hverandre i 2005 grunnet en disputt med Virgin Records. Få år senere var N*E*R*D imidlertid tilbake under fanen Star Trak Entertainment og albumene ”Nothing” og ”Seeing Sounds” så dagens lys i henholdsvis 2008 og 2010.

Mellom slagene har gutta jobbet hvert for seg, og spesielt Pharrell har utvilsomt blitt til en av verdenshistoriens største enkeltstående produsenter og låtskrivere med hele 11 Grammy Awards og 38 nominasjoner (samarbeid med Daft Punk, Jay Z, Rihanna, Mary J Blige, P Diddy, Usher, Marilyn Manson, Nelly, Whitney Houston, Beyoncé, Britney Spears, Madonna, Busta Rhymes, Clipse, Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Nas, Justin Timberlake, The Rolling Stones, for å nevne noen) og ikke minst nytt ekstrem suksess som soloartist med utallige sideprosjekter og features som ikke trenger ytterligere introduksjon (sjekk bare låta "Happy" under her som har over 1 mrd. avspillinger på YouTube).

Trioen i N*E*R*D har like fullt jobbet sammen i studio, og i 2017 kom ”No One Ever Really Dies” – gruppas siste kritikerroste album med gjesteartister som Rihanna, Frank Ocean, André 3000, Ed Sheeran, Gucci Mane, Future og Kendrick Lamar.

Førstesingelen fra skiva, ”Lemon” ft. Rihanna, har allerede herjet fra seg over hele verden og nå kommer det en rekke remixes med bl.a. Drake som udødeliggjør låta i kjent N*E*R*D-stil. Andresingelen, ”1000” ft. Future er også en ubestridt suksess, og gruppa kjørte nylig begge låtene (sammen med Migos og deres Pharrell-produserte hitsingel ”Stir Fry”) på NBAs All-Star Game på Staples Center i Los Angeles til stor ståhei fra musikkelskere fra alle generasjoner. Og nå kommer altså hele dette elleville, stjernespekkede showet til Bystranda i Kristiansand.
For festsjef Leif Fosselie er det nesten surrealistisk å kunne bekrefte N*E*R*D til årets Palmesus:

”Vi har jobbet lenge mot Pharrell og N*E*R*D, og det å få denne storfisken i land er virkelig stort for oss. De har på mange måter vært definerende for sounden av ulike æraer og har et liveshow som kommer til å blåse folk av banen, og jeg kan nesten ikke vente til sommeren nå for å se disse ikoniske gutta stå på scenen vår nede på stranda her i Kristiansand, det er rett og slett nesten ikke til å tro.

”Samtidig har vi bevisst jobbet mot å skape en bred og stjernespekket line-up med bunnsolide navn i alle ledd, og jeg føler virkelig at årets plakat er akkurat så rå som vi hadde drømt om med festgarantister og superstjerner om hverandre, det kommer til å bli litt av en jubileumsfeiring i sommer, det er det ingen tvil om!”

Med dette er årets headlinere til main stage avslørt, og inkluderer verdens største kontemporære rapgruppe Migos, verdens største kvinnelige rapper i Cardi B, så vel som det største DJ-stjernedrysset over Norge noensinne med Martin Garrix, DJ Snake, Hardwell, Steve Aoki og Fedde Le Grand alle bekreftet ved siden av den norske trioen Julie Bergan, Ina Wroldsen og Ylva.

Selv om årets headlinere nå er alle sluppet, kommer det en rekke flere overraskelser utover våren, deriblant fullt klubbprogram og andre lekkerbiskener som det jobbes med i kulissene, melder festivalen.