Foto: Anthony Huus


Det er fortsatt noen plasser å fylle i Øya-programmet, og i dag legger festivalen til Band of Gold og Gundelach. Begge spiller i Tøyenparken onsdag 8. august. Samme dag kan du blant annet oppleve Arctic Monkeys, Arcade Fire, Brockhampton, Jenny Lewis, Grizzly Bear og Goldie.

Onsdagsbilletter og ukespass selger godt, så alt ligger an til at Øya-onsdagen selger ut raskere enn normalt, melder Øya.

BAND OF GOLD

Band Of Gold ga nettopp ut albumet Where’s The Magic på Jansen Records, og alt ligger til rette for at de skal følge opp suksessen fra debutalbumet. Bak bandnavnet finner man et samarbeid mellom vokalist Nina Mortvedt og den meget erfarne Nikolai Hængsle (BigBang, Elephant9, National Bank, Møster! +++). De ble kjapt en favoritt blant medier og publikum i 2015, og de mottok Nordic Music Prize året etter. Nå bygger de videre på den kvalitetspopen man ble kjent med da.

Louderthanwar.com: - This is a hypnotic listen and the combination of Nina’s vocal and the musicianship which veers between sophisticated and simplistically effective is often achingly beautiful.

Dagbladet: - Albumet er ellers preget av myk vestkystpop - i retning Laurel Canyon - spisset med små doser elektronika. Det er et friskere og råere album enn debuten. Viljen til å eksperimentere er fortsatt der, men da som velfundert, smakstilsatt krydder. Den gode melodien er alltid den sterkeste drivkraften.

Nylig hadde spilte de en meget bra og godt besøkt releasekonsert hos Røverstaden. Deres tidvis utfordrende og ofte svært fengende låter kommer til å passe perfekt i en augustvarm park midt i byen.


GUNDELACH

Kai Gundelach ble først lagt merke til som DJ i Oslos klubbmusikkmiljøer. I 2015 fikk han oppmerksomhet med singelen Spiders, og året etter ga han ut en EP. Nå i mars kom debutalbumet Baltus. Han er nå signert på New York-baserte Terrible Records, som også har gitt ut musikk med Øya-favoritter som Grizzly Bear, Moses Sumney, Blood Orange og Kindness. På albumet bidrar ARY, en artist han har samarbeida med tidligere.

Universitas: - Soundet er til å sveve på. Det er et nærmest perfekt utformet lydlandskap, og det hele låter som en opprustning av finpolert 80-talls elektropop.

I mai legger han ut på Europa-turné, før han retter blikket mot festivalsommeren. Vi gleder oss til å ha Gundelach tilbake i Tøyenparken, to år etter at han fylte vårt kjempetelt Sirkus. Hans mørke og svevende låter egner seg nemlig veldig godt å stå tett sammen til.