Den episke svenske doombandet Candlemass vil slippe en ny EP med fire nye låter den 25. mai i år. Candlemass er et band som slipper et par-tre nye låter i året i form av en EP eller en single, for så etterhvert så samle dem i et litt lengre samlealbum.

EP’en kommer med fire låter som er House of Doom, Flowers of Deception, Fortuneteller og Dolls on a Wall. Tittelsporet er skrevet av Leif Edling selv og plata er produsert av Marcus Jidell og leveres under merket Napalm Records som Candlemass skrev kontrakt med i 2012. Candlemass har siden sin start i 1984 hatt en rekke endringer i oppstillingen hvor kun to av de opprinnelige medlemmene har vært med hele veien og disse er bassisten Leif Edling og trommeslageren Matz Ekström. For de uinnvidde så kan vi informere om at det var Candlemass som igjennom sitt debutalbum Epicus Doomicus Metallicus som dannet grunnlaget for det vi i dag kjenner som doom metall. Det er et episk album som ikke hadde umiddelbar suksess og de ble faktisk droppet av sitt opprinnelige platemerke på grunn av albumets manglende suksess. Albumet har imidlertid siden den gang blitt utgitt i flere formater og det er et album som alle metallfans bør kjenne til. Gruppens stil har selvsagt utviklet seg siden den gang, men den hurtige gitar-riffen og tekstene om død og depresjon er lett gjenkjennelig. Skjønt den operapregende høye litt sopran-aktige sangen som preget de første albumene har blitt nedtonet en del og gitt et mer andektig preg.


Hvis du har lyst til å se Candlemass live så kan du det på årets Metal Festival Southern Disconfort i Kristiansand i september i år. Candlemass går på scenen på lørdag og dette er gruppens eneste opptreden i Norge i år. Altså er det en utmerket anledning til å oppleve Candlemass live og høre gruppens klassikere som Bewitched, Solitude og herlige Death Thy Lover i tillegg til å de nye temaene. Andre metalband som du får oppleve på Southern Disconfort er blant andre Fear Theories, Profound Burial, Horizon Ablaze, Communic og Vorbid i tillegg til Candlemass.