Orions Belte spiller instrumental musikk inspirert av Nigeriansk rock fra 70-tallet, postkort fra den franske rivieraen, Formel 1-løp på Monza-banen i Italia, og da Joe Frazier slo Muhammad Ali i ‘Fight of the Century’ i 1971.

Øyvind Blomstrøm og Chris Holm lever stort sett av å være på veien, og er nesten alltid på reise fra by til by, og land til land. Da deres veier krysset for n’te gang i 2016, ble deres felles drøm om å starte et instrumentalprosjekt endelig satt i gang. Holms makker fra Bergensmiljøet, Kim Åge Furuhaug, ville være med på moroa, og så var Orions Belte født.

Deres kommende debutalbum, «Mint», er bygget på gamle tradisjoner men føles allikevel nytt, og du skal lete lenge for å finne noe lignende. Det mye omtalte Texas-bandet Khruangbin er kanskje den beste sammenligningen per i dag, men Orions Belte er inne i sin helt egen galakse. En galakse hvor filmer lydsettes, landskap fargelegges, og hvor trioen gjør akkurat som de selv vil, hvordan de selv vil.

Resultatet har blitt «Mint», et album fylt med låter som glir like lett inn på gatefester i Oslo og London, som på private casinoer i Paris og nattklubber i Lagos. Orions Belte, et lite stykke verden fra Norge. Første singel ut fra albumet er «Le Mans».Vi ba bandet sette opp sine topp 5 instrumentaler, og vi fikk til og med en bonus.

Alessandro Alessandroni - Love on the Sand

– Alessandroni er mannen som spiller gitar på temaet til The Good, the Bad and the Ugly, men han komponerte også masse film scores og ga ut tonnevis med library music.David Axelrod - Song Of Innocence

– Produsent og komponist som blandet orkestermusikk med popmusikk, samtidig som han produserte masse kjente jazznavn. Denne låten er fra hans første soloplate som er basert på en diktsamling av William Blake med samme navn. Skiva har også verdens beste trommeslager Earl Palmer på trommer.Frank Zappa - Peaches En Regalia

– Den beste låten fra den beste og minst tullete Zappa-platen. Egentlig er det bare versjonen med John Belushi fra SNL i '76 som gjelder.
Ghostface Killah/BADBADNOTGOOD - Stark’s Reality

– Fantastisk samarbeid mellom instrumentalbandet BADBADNOTGOOD og Ghostface Killah fra Wu-Tang Clan. Dette er bare et av mange hip hop-samarbeid disse fire nerdy, canadiske kidsa har gjort med stor suksess de siste åra.
Pete Drake - The Spook

– En av steelgitarlegendene i Nashville som har spilt på hundrevis av urklassiske countryskiver. På si spilte han inn litt solomateriale, blant annet denne sylskarpe jazzvals-instrumentalen.Bo Hansson - Sluttningar

Fra skiva Ur Trollkarlens Hatt gitt ut på fantastiske Silence Records i 1972 som oppfølger til hans mest kjente album Sagan Om Ringen. Det svinger helt sjukt av denne låten med bl a hans makker Rune Carlsson bak trommene.