Television var et av de mest kreative bandene som figurerte New Yorks punk scene på midten av 70-tallet, og ble svært innflytelsesrik for den gitarbaserte alternative rocken. Mens gitaristene Tom Verlaine og Richard Lloyd likte å jamme, fulgte de ikke de aksepterte rockstrukturene for improvisasjon. De fjernet blueselementene mens de beholdt den raske energien til garasjerocken, og la komplekse lyriske melodier og sololinjer som ga assosiasjoner til både jazz og eksperimentell rock.

Med sine skjeve rytmer, popsensibilitet og uforutsigbare vendinger gikk Television alltid i ukonvensjonelle retninger, og la grunnlaget for mange av de gitarbaserte postpunk- og alternative rockgruppene fra slutten av 70- og 80-tallet. Television fremfører mesterverket Marquee Moon (1977) i sin helhet under Bukta i Tromsø.

«Marquee Moon er en av tidenes beste plater. At de fremfører den i sin helhet, eksklusivt for Bukta 2018, er utrolig kult. Ei plate jeg er utrolig glad i personlig og et band som har hatt ekstremt stor innflytelse på rocken!» Sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen til Musikknyheter.no