Somewhere In The Mountains, Somewhere In New York er navnet på låten. Videoen er, som sist, regissert av Kristian Matsson selv.

Gjennom mesteparten av min karriere, har jeg skrevet låter og tatt vare på dem i notisbøker eller voice memos. Så har jeg spilt inn noen av låtene, og ventet i et halvt år på at de skal slippes. Alt virket veldig separert og usammenhengende, og det slo meg alltid som veldig unaturlig. Selv om de var ganske abstrakte og kanskje naive, ble de til som reaksjoner på ting som hendte rundt meg i de øyeblikkene. Hva de øyeblikkene betyr, endrer seg selvfølgelig med tiden. Det gjør også måten vi prosesserer minnene på. Somewhere In The Mountains, Somewhere In New York handler om å lære stadig mer om takknemlighet for de positive tingene i livet, store og små, og om hvordan du aksepterer livets skiftende natur. Om å bli kvitt frykten for endringer og nye utfordringer. Men enkelte ganger dukker det opp øyeblikk hvor det ikke virker rimelig å bare være fornuftig. Dette er en sang som er en snapshot av et slikt øyeblikk, og ble skrevet og spilt inn i løpet av bare et par timer forteller Matsson selv.

For et år siden begynte Matsson å forfølge en visjon, selv om han ikke var helt sikker på hva det var. Noe om å lage musikk, men å komme vekk fra syklusen av å måtte spille inn et dusin sanger og så vente nesten et år for at de skal komme ut. Men også for å lage sine egne videoer, som følge av lang tids interesse for foto og filmskaping.

Det som kom ut av det, var A Light In Demos. Sanger ble spilt inn raskt, nesten alt ble fanget opp av kamera. Sanger og videoer ble utviklet samtidig i et nesten urimelig tempo, noe som banet vei til en frenetisk energi som Matsson fant oppkvikkende. A Light In Demos bidro til å bane vei for When The Bird Sees The Solid Ground, som bygger videre på det opprinnelige konseptet samtidig som han endrer det på noen få men viktige områder. Denne gangen vil låtene også bli spilt inn i studio, slik at de blir skikkelig mikset og mastret. I tillegg blir låtene lansert på egenhånd og tilgjengelig uansett hvor du hører på musikk.

The Tallest Man On Earth annonserer også en turné i denne forbindelse og 10.august besøker han Oslo og Folketeateret.